Home » Social » Bărbatul din Trestiana care l-a împușcat mortal pe unul din membrii formației ”Cimpoierii” din Perieni, condamnat

Bărbatul din Trestiana care l-a împușcat mortal pe unul din membrii formației ”Cimpoierii” din Perieni, condamnat

Un bărbat de 45 de ani din Trestiana, care a împușcat mortal un tânăr în timpul unei partide de vânătoare la mistreți, a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare. Prin aceeași sentință, care nu este definitivă, vânătorul a fost obligat și la prestarea a 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Judecătoria Bârlad l-a condamnat pe Virgil Sava la un an și jumătate de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru ucidere din culpă, după ce a împușcat mortal un gonaș în timpul unei partide de vânătoare desfășurată în urmă cu peste doi ani. Magistrații l-au mai obligat pe bărbatul de 45 de ani să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria Grivița sau la biserica din satul Trestiana, localitate unde își are domiciliul. De asemenea, judecătorii au decis disjungerea cauzei pe latura civilă, în condițiile în care rudele tânărului împușcat au solicitat plata unor despăgubiri morale.

Sentința nu este una definitivă, putând fi atacată cu apel.

Aurel Butnaru

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, Gheorghe Butnaru, tânărul de 39 de ani a fost împușcat de către Virgil Sava în momentul în care acesta din urmă a tras două focuri de armă spre un mistreț aflat la o distanță de aproximativ 30 de metri de el. În acel moment, s-a auzit un strigăt de ajutor dinspre zona unde a doborât mistrețul la pământ. Vânătorul a fugit spre locul respectiv, unde l-a găsit pe gonaci rănit cu un glonț în abdomen. Vânătorul a sunt la numărul de urgență 112, însă echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbatul de 39 de ani, constatând decesul.
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că a fost un accident, motiv pentru care au întocmit dosar penal pe numele vânătorului pentru ucidere din culpă. Incidentul s-a petrecut la mijlocul lunii decembrie 2014, într-o pădure din apropiere de localitatea Trestiana.
Gheorghe Butnaru era căsătorit, iar în urma lui au rămas patru copii mici. El era unul dintre membrii de vază ai singurului grup de cimpoieri din țară, formație premiată ani la rând la toate festivalurile importante de folclor din țară și de peste hotare. Gheorghe era fiul lui Aurel Butnaru, întemeiatorul grupului ”Cimpoierii din Perieni”, și unul dintre puținii români care dețin arta confecționării cimpoiului. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: