Home » Sport » Echipa de futsal U19 Internazionale Traian s-a calificat la turneul Final 8 – Campionat, după o nouă victorie la scor

Echipa de futsal U19 Internazionale Traian s-a calificat la turneul Final 8 – Campionat, după o nouă victorie la scor

Internazionale Traian a oferit marți o lecție de futsal formației Sănătatea Dărăbani, pe care a învins-o cu scorul neverosimil de 6 – 1. A demonstrat astfel că înfrângerea suferită în fața botoșănenilor, cu o etapă în urmă, scor 1 – 2, a fost doar un accident. Problema învingătoarei nu s-a pus nici o clipă, ci doar diferența de scor.

Vasluienii au obținut toate punctele puse în joc datorită golurilor marcate de Vlăduț Dudău (3), Robert Chirilă (2) și Gabriel Cosovăț (1). În urma victoriei obținute Internazionale Traian și-a asigurat matematic prezența la Final 8 – Campionat, turneu ce se va organiza la finalul lunii mai. Din păcate în cadrul meciului a avut loc și un eveniment nefericit, accidentarea lui Alexandru Bădiț, căpitanul naționalei de futsal U17 a României, căruia medicul i-a recomandat repaos total pentru două săptămâni.

La prima participare în campionatul de futsal U19 Internazionale Traian a depășit orice așteptări, cu o dominație clară în campionat și o calificare în semifinalele Cupei. Internazionale Traian ocupă primul loc în Seria 1, cu 27 de puncte, cu 12 mai multe decât următoarea clasată, Sănătatea Dărăbani. Pe trei se află campioana en-titre CSM Politehnica Iași, care are 12 puncte dar și un meci mai puțin disputat. Pe patru se află Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, cu doar trei puncte. Este echipa care și-a dovedit supremația cel mai clar. Viitorul 2010 Buzău are în Seria 2 doar șase puncte peste următoarea clasată, care are și un meci mai puțin disputat. În seria 3 C.S. KSE Targu Secuiesc are șapte puncte, peste Coltea 1920 Brasov și de asemenea un meci în plus disputat. În seria a 4-a Futsal Klub Odorheiu Secuiesc are doar cu trei puncte mai mult decât ocupanta locului doi. În Seria a 5-a Informatica Timișoara și Muncitorul Reșița sunt la egalitate de puncte, iar ocupanta locului trei are cu doar șapte puncte mai puțin.

Vasluienii au un atac de milioane, cu 59 de goluri marcate în zece partide. Dar stă foarte bine si pe faza defensivă, cu doar 25 goluri primite până acum. Are șanse mari ca după jucarea celor 12 meciuri din cele cinci serii să fie echipa cu cea mai mare apărare. În prezent acest statut îl are Informatica Timișoara, din seria a 5-a, care are doar 22 de goluri primite, însă mai are de jucat cu două partide mai mult decât Internazionale Traian.

Parcursul formației Internazionale Traian în Cupa României a fost unul de-a dreptul spectaculos, cu meciuri extrem de disputate. Accesul în ultimul act al competiției le-a fost negat de formația C.S. KSE Targu Secuiesc. Vasluienii au condus ostilitățile preț de 30 de minute și au avut chiar trei goluri în față, scor 6 – 3. Nu au putut rezista însă fizic și au cedat în cele din urmă, scor 8 – 11. Veneau după un meci în compania celor de la Colțea 1920 Brașov, o echipă foarte arțăgoasă și dispusă la efort. Au condus în acea partidă în permanență, dar nu au reușit desprinderea după ce au și ratat de multe ori, inclusiv trei penalty-uri. Au câștigat în cele din urmă cu 9 – 8, după ce la sfârșitul timpului regulamentar scorul era 6 – 6. Calificarea a venit după ce Robert Chirilă a marcat, iar portarul Iulian – Ștefan Chișcă a reușit să apere.

Lotul echipei: Iulian-Ștefan Chișcă, George Andone – Alex Țârțârău, Andrei Chipcea , Ovidiu Olaru (cpt.), Alexandru Bădiț, Codrin Epure – Vlăduț Dudău, Robert Chirilă, Ștefan Mihăilă, Vlăduț Mocanu, Robert Roman, Gabriel Cosovăț, Ionuț Francisc Cristea, Mitu Popa, Sebastian Grigoraș, Sebastian M. Țârțârău, Marius Birsan.

Staff: Andreea Soos – președinte, Remus-Adrian Mustatea – antrenor, Bădiț Sebastian Florin – antrenor secund, Marius Ovidiu Afrasinei – marketing, Bogdan Gheorghiță – manager

Internazionale Traian primește duminică vizita celor de la CSM Politehnica Iași, iar în ultima etapă va întâlni în deplasare la Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, pe 23 aprilie. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: