Home » Sport » RC Bârlad a pus probleme celor de la Stejarul Buzău, dar a suferit o nouă înfrângere

RC Bârlad a pus probleme celor de la Stejarul Buzău, dar a suferit o nouă înfrângere

Rugby Club (RC) Bârlad a suferit o nouă înfrângere sâmbătă, în Divizia Națională de Seniori, deși a oferit o replică bună celor de la RC Stejarul Buzău.

Debutul meciului disputat pe stadionul Rulmentul din Bârlad a aparținut oaspeților însă cu trecerea timpului prestația bârlădenilor a fost din ce în ce mai solidă. Primul eseu a fost marcat de Stejarul Buzău prin Alin Dumitrache, dar bârlădenii au avut un sfert de oră foarte bun cu trei încercări, autori Laurențiu Andrei, Alexandru Crăciun și Marius Munteanu. În cele din urmă buzoienii s-au impus cu 19-18, diferența fiind făcută de cele cinci tentative de țintă concretizate de Teodor Nițu. RC Stejarul Buzău a obținut astfel prima victorie din acest an, în timp ce bârlădenii au suferit al doilea eșec consecutiv din 2017.

După victoria surprinzătoare obținută la Buzău, RCM Galați a continuat seria rezultatelor pozitive și a trecut de CSU AV Arad, rezultat 31-0. Stadionul Flacăra a găzduit partida derby a etapei a IX-a din Divizia Națională de Seniori dintre CS Năvodari și Știința Petroșani, elevii antrenați de Cornel Suciu și Cristian Hușea impunându-se cu rezultatul de 32-20, cele patru eseuri marcate de Cătălin Nicolae, Marian Nita dubla și Constantin Gheară precum și diferența de scor aducându-le în cont și punctul bonus ofensiv. Scorul etapei a fost reusit de CSM Bucovina Suceava care a învins pe CS Manastur cu 66-3, trupa lui Constantin Vlad trecandu-si in cont bonusul ofensiv pentru cele zece eseuri marcate.

RC Bârlad ocupă locul cinci, cu 16 puncte (4 bonus). CSM Bucovina Suceava e lider, cu 30 de puncte, urmată de CS Știință Petroșani și CSM Bucovina Suceava, cu câte 23 de puncte. RC Stejarul Buzău ocupă locul patru, cu 22 de puncte. CSUAV Arad e pe șase, cu nouă puncte, RCM Galați ocupă locul șapte, cu opt puncte, iar lanterna roșie CS Mănăștur are trei puncte.

Bârlădenii joacă sâmbătă în deplasare la CSUAV Arad, de la ora 10.00. (George PROCA)

About Tehno Redactor