Home » Justitie » Zeci de intervenții ale pompierilor vasluieni

Zeci de intervenții ale pompierilor vasluieni

Marți și miercuri au fost zile pline de evenimente pentru pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU). Ei au desfășurat 41 misiuni.

Echipajele SMURD au efectuat 29 de misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență. Pompierii au intervenit pentru stingerea a trei incendii produse în gospodării și au mai desfășurat nouă misiuni de recunoaștere în teren, de instruire și educație preventivă a populației în domeniul situațiilor de urgență.

Marți seara două autospeciale de stingere s-au deplasat la o casă de pe strada Nicolae Milescu din municipiul Vaslui, unde în momentul sosirii pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul bucătăriei. Flăcările au distrus o parte din bunurile din încăpere: un pat, o ușă și diverse textile și s-au degradat soba fără acumulare de căldură și tencuiala pereților din bucătărie. Intervenția promptă a pompierilor a limitat incendiul la nivelul încăperii respective, fără a afecta celelalte camere din locuință. Intervenția a durat aproximativ zece minute și nu s-au înregistrat victime. Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost efectul termic de la o sobă fără acumulare de căldură.

Câteva ore mai târziu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje în localitatea Crăciunești, comuna Rebricea. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, la fața locului s-a deplasat Garda II Negrești, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și patru subofițeri, care au acționat în cooperare cu S.V.S.U. În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta cu violență la depozitul de furaje, cu pericol de propagare la locuința aflată în apropiere. Flăcările au distrus circa 10 tone de furaje, patru metri cubi lemn, 60 metri liniari gard din lemn și 30 plăci azbociment de la acoperișul depozitului de furaje. Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost un foc deschis lăsat nesupravegheat.

Ieri dimineață pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism din municipiul Vaslui, pe strada Castanilor. În momentul sosirii la fața locului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la compartimentul motor al autoturismului, cu posibilitate de propagare la întreg autovehiculul. Intervenția operativă a pompierilor a limitat în mod semnificativ pagubele, flăcările fiind limitate doar la compartimentul motor, fără a cuprinde întregul autoturism. Cauza probabilă o reprezintă o defecțiune produsă la electromotorul autovehiculului. Sesizarea incendiului s-a făcut direct de către personalul unității, având în vedere că incendiul s-a produs în apropierea acesteia. (G.P)

About Tehno Redactor