Home / Administratie / Ultima oră: Primăria Fălciu jefuită de doi tineri instituționalizați în Centrul de Reabilitare din localitate!
My beautiful picture

Ultima oră: Primăria Fălciu jefuită de doi tineri instituționalizați în Centrul de Reabilitare din localitate!

Oamenii legii sunt pe urmele celor doi suspecți, care mai sunt cercetați în alte 16 dosare de furt.

de Răzvan CĂLIN

Incredibil: Doi băieți instituționalizați în Centrul de Reabilitare și Recuperare Fălciu sunt acuzați că în noaptea de joi/vineri (6/7 aprilie) au pătruns ilegal în primăria din localitate de unde au furat un laptop. În aceeași noapte, cei doi tineri, în vârstă de 17 ani și, respectiv 18 ani, au mai spart un magazin din Fălciu și au încercat să fure și din locuința unei bătrâne. Ambii tineri sunt clienți mai vechi ai polițiștilor, căci sunt cercetați în nu mai puțin de 16 cazuri de furt comise pe raza satului Fălciu.

Astăzi dimineață, încă de la primele ore, la Primăria Fălciu s-a dat alarma după ce s-a constatat că sediul instituției a fost călcat de hoți. Aceștia, rămași necunoscuți într-o primă fază, au furat un laptop în valoare de circa 3.000 de lei din biroul Serviciului de Contabilitate. În scurt timp, oamenii legii au luat în vizor principalii suspecți, grație camerelor de supraveghere instalate în primărie. Aceștia sunt doi tineri instituționalizați în centrul de la Fălciu, unitate subordonată Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui și destinată exclusiv minorilor delicvenți și cu serioase probleme de comportament.

”S-a văzut clar pe camere cum au intrat, în juru orei 4.36, în primărie și au umblat prin diferite încăperi după lucruri de valoare sau bani. De casierie nu s-au apropiat că știau că are instalație de alarmare. Dar au luat de la Contabilitate acest laptop, evaluat în jur la vreo 3.000 de lei. Au intrat în primărie cu niște chei potrivite. Au un mănunchi de chei cu care au tot încercat până ce au reușit să descuie ușa de la intrare. Apoi, au plecat din primărie și au plecat spre Bârlad cu rata de 5.30”, ne-a declarat Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

Potrivit spuselor lui Moraru, cei doi tineri au avut o noapte extrem de ”agitată”, căci înainte de a acționa la primărie, au spart un magazin din sat de unde au sustras peste 200 de lei. Tot în aceeași noapte, au încercat să fure și din casa unei bătrâne din sat, dar au eșuat pentru că femeia i-a simțit și a început să țipe, alertându-și vecinii și punându-i pe fugă pe cei doi hoți.

În momentul de față, polițiștii din Fălciu, dar și cei din Bârlad, sunt pe urmele celor doi indivizi.

Primarul Moraru s-a plâns jurnaliștilor de la Est News că cei doi indivizi au devenit un fel de spaimă a satului. Și asta pentru că în ultimele șase luni, acești tineri au comis nu mai puțin de 16 furturi.

”E jale cu ăștia doi la câte probleme ne-au făcut aici în comună. Personal am cerut o situație șefului postului de poliție pentru a vedea exact care e situația. Și vă spun că sunt suspecți în vreo 16 dosare de furt. De la o familie de aici au furat odată patru laptopuri, unei alte femei i-au furat din casă vreo 1.000 de lei acum vreo săptămână. Sunt niște derbedei. Sunt instituționalizați în centrul ăsta de aici, dar nu sunt supravegheați deloc. Deși centrul are paznic, are supraveghetori, nu-i păzește nimeni cum trebuie. Le-am prezentat situația și domnului Armeanu (Ionel Ștefănică Armenau, directorul executiv al DGASPC Vaslui, n.r.) și domnului Dumitru Buzatu (președintele Consiliului Județean Vaslui, n.r.) și le-am spus că ar fi mai bine să fie duși într-un centru unde să existe o pază și o supraveghere mai strânsă. Că la centrul de aici nu există așa ceva. Umblă slobozi mai tot timpul, inclusiv noaptea. Iar noi aici în comună avem foarte mulți oameni în vârstă, bătrâni care unii locuiesc singuri”, a mai spus primarul de Fălciu.

Cât privește ancheta polițiștilor, agentul principal Alina Tonică, de la Biroul de Presă al IPJ Vaslui, ne-a declarat: ”Astăzi dimineață, la ora 7.20 am fost sesizați de Primăria Fălciu că din interiorul instituției a fost sustras un laptop. La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare care acum efectuează investigații pentru depistarea autorilor și recuperarea prejudiciului”.

La rândul lor, cei de la DGASPC Vaslui, prin vocea asistentului social Ionuț Dănile, au avut următorul punct de vedere față de acest caz: ”Există niște suspiciuni din partea comunității locale în privința celor doi, dar nu avem nici o sesizare oficială din partea șefului de post. Avem doi copii, doi tineri, care au părăsit centrul de la Fălciu fără să aibă aprobare. Au fost căutați în comunitate, dar nu au fost găsiți încă. Sunt copii buni, elevi la Liceul ”Dimitrie Cantemir”. Dar acum îi căutăm, să vedem unde s-au dus. Conform procedurilor, s-au luat măsuri pentru sesizarea organelor de poliție în legătură cu dispariția lor. Trebuie să-i găsim mai întâi și apoi să lămurim situația”.

About Razvan Calin

x

Check Also

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

Polițiști care fac cinste uniformei și județului Vaslui

Trei polițiști din cadrul Inspectoratului ...

O nouă promoție de polițiști, în sprijinul comunității

Ieri, la Inspectoratul de Poliție ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: