Home » Justitie » Prins la volan, cu permis de conducere necorespunzător

Prins la volan, cu permis de conducere necorespunzător

Alexei T., cu cetățenie română și moldovenească, în vârstă de 38 de ani, a fost prins de polițiștii de frontieră în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, deși nu avea permisul corespunzător.

Acesta a vrut să iasă din țară duminică prin Vama Albița cu un microbuz la care avea atașată o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova. În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița au constatat că tânărul este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria „B”, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi sunt necesare categoriile „B și E”. Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a preluat ansamblul de vehicule din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Albița și l-a condus pe drumurile publice din România până la controlul de frontieră deși știa că permisul de conducere valabil deținut nu îi dădea dreptul.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul respectiv. (G.P)

About Tehno Redactor