Google+
Home » Politic » Ultima ora! Senatorul Nicoleta Pauliuc, despre alegerile din PNL Barlad: „Alegerile nu trebuie sa aibă loc acum. Domnul Boros nu are decât să-și asume aceste alegeri care ar putea fi anulate”
Dumitru Boros

Ultima ora! Senatorul Nicoleta Pauliuc, despre alegerile din PNL Barlad: „Alegerile nu trebuie sa aibă loc acum. Domnul Boros nu are decât să-și asume aceste alegeri care ar putea fi anulate”

de Simona MIHAILA

Agitatie mare la aceasta ora la PNL Barlad, unde o parte din membri se pregăteste sa participe la primele alegeri nestatutare din istoria organizatiei locale, programate pentru asta seara la ora 18.

Deși a fost informat ca rezultatul alegerilor ar putea fi anulat, într-o graba suspecta, primarul Dumitru Boros, candidat la sefia PNL Barlad, tine mortis ca acestea sa aibă loc.

Alegerile din sanul organizatiei locale a PNL a intrat sub semnul incertitudinii după ce aproape 200 de liberali au constatat cu stupoare ca numele lor nu figureaza în Convocatorul alegerilor (tabelul nominal cu cei care pot participa cu drept de vot la alegeri), deși erau la zi cu plata cotizatiei.

Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă acest tabel nu ar fi fost incropit pe un colt de masa, în secret, de Boros și de apropiatii lui, printre care și zeloasa Carmen Bularda, care nu au găsit necesar să-l supuna aprobarii Biroului Politic Local. În Convocatorul cu pricina, dintre sutele de liberali care așteaptă să-și aleaga liderul, au fost selectati de grupul Boros doar 176 de persoane.

Absolut „intamplator”, cea mai mare parte a listei este formata din sustinatori ai lui Boros, și doar câțiva reprezintă bazinul de susținere al contracandidatului sau, deputatul Daniel Olteanu.

Tinand cont de felul cum ar fi arătat convocatorul alegerilor dacă toată lumea care si-a plătit cotizatia ar fi fost inclusa și dacă toți cei cu drept de vot ar fi participat la alegerile de diseară, frica lui Dumitru Boros de a nu fi ales presedintele PNL Barlad nu mai are nevoie de nicio explicație.

Conducerea centrala a PNL a aflat de anomaliile de la Barlad iar Curtea de Onoare și Arbitraj a partidului a intrat în posesia contestatiei, urmând ca aceasta să se intruneasca și sa formuleze un răspuns. Conform Statutului, pana la solutionarea contestatiei, alegerile ar trebui amanate, dar Boros nici nu a vrut sa auda.

„Mergem înainte cu alegerile. Adunarea Generala va avea loc diseară, la ora 18, așa cum am anunțat. Nu avem niciun motiv sa asteptam”, a declarat, pentru Est News, primarul Dumitru Boros.

Boros este contrazis chiar de presedinta Comisiei de Organizare si Desfășurare a Alegerilor, senatoarea Nicoleta Pauliuc, numita în aceasta funcție de Bucuresti, tocmai pentru a asigura legalitatea desfasurarii alegerilor în judetul Vaslui.

„Eu le-am spus și este conform statutului ce am declarat eu. Exista o contestatie în curs, iar Comisia de Onoare și Arbitraj a PNL va stabili data la care va lua în discuție aceasta contestatie. În mod normal, organizatia va trebui sa aștepte răspunsul la aceasta contestatie. Dacă răspunsul le va da câștig de cauza celor care au contestat Convocatorul, atunci alegerile de la Barlad vor fi anulate și vor fi dispuse noi alegeri. Așadar, dacă se merge în continuare cu alegerile fără a se așteapta rezultatul, domnul Boros trebuie să-și asume acest lucru. Eu nu pot sa fiu de acord cu organizarea alegerilor în acest moment, deoarece ar însemna ca eu știu ca cei din Comisia de Onoare și Arbitraj vor respinge contestatia. Iar eu nu știu ce va decide comisia. Nimeni nu știe deocamdată”, a declarat, pentru Est News, senatorul Nicoleta Pauliuc.

Daniel Olteanu si sustinatorii lui au anuntat ca nu vor fi prezenti la Adunarea Generala a PNL Barlad de diseara. Ei asteapta raspuns la contestatia adresata Comisiei de Onoare si Arbitraj.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: