Home / Politic / In ce hal a ajuns PNL Barlad! Iată câți liberali a convins Boros să vină să-l voteze!
In ce hal a ajuns PNL Barlad! Iată câți liberali a convins Boros să vină să-l voteze!

In ce hal a ajuns PNL Barlad! Iată câți liberali a convins Boros să vină să-l voteze!

de Simona MIHAILA

Rusinos! A suierat vântul a pustiu aseară, la alegerile organizate pe repede înainte de primarul Dumitru Boros, nerăbdător sa ajungă cel mai mare din PNL Barlad, chiar și cu incalcarea Statutului partidului.

In ce hal a ajuns PNL Barlad! Iată câți liberali a convins Boros să vină să-l voteze!

Sala Casei de Cultura din Barlad a fost aproape goala. Nici măcar cei pe care Boros credea ca vor veni să-l voteze nu s-au prezentat la alegeri. Din lista de 176 de persoane selectate cu grija maxima de el și de apropiatii sai, în așa fel încât sa existe cât mai puțini sustinatori pentru contracandidatul sau (Daniel Olteanu), abia s-au strâns puțin peste jumătate, iar asta după câteva zeci de minute de așteptare. Surpriza maxima a fost ca nici măcar aceștia nu l-au votat în unanimitate pe Dumitru Boros, ci doar 83 din cei 90 de liberali stransi cu chiu cu vai la Casa de cultura. Trei dintre voturi s-au dus catre Olteanu, desi acesta a anuntat ca nu va fi prezent la o adunare pe care o considera nestatutara si, prin urmare, nici sustinatorii lui nu au fost prezenti. Practic Boros a candidat singur.

Este cu siguranța cea mai umilitoare victorie, dacă se poate spune așa, pe care a avut-o vreun politician la Barlad, după 1990. Nu s-a mai pomenit ca un primar în exercițiu, ales de peste 10.000 de cetateni și care în urma cu niciun an avea la picioare întreg partidul, sa nu reușească sa pastreze de partea sa decât 80 de oameni, din cele câteva sute de membri pe care le număra PNL Barlad în acest moment.

 

Aproape 300 de liberali barladeni se pregătesc de noi alegeri

Liberalii sunt de parere ca primarul Boros trebuie să-și savureze comica victorie cât poate de mult în aceasta perioada. Pentru ca nu se știe dacă este definitiva. Așa cum am scris încă de ieri, este posibil ca rezultatul alegerilor să fie anulat. Zilele trecute, după ce aproape 200 de liberali nu și-au regasit numele pe lista celor convocati sa participe la alegeri, deși aveau cotizatia platita (conditie esentiala pentru a putea vota), deputatul Daniel Olteanu a sesizat Comisiei de Onoare și Arbitraj din cadrul PNL. În contestatia depusa a semnalat mai multe abuzuri ale gruparii Boros, printre care piedicile puse în cale celor care au vrut să-și achite cotizatiile, dar mai ales faptul ca cei 200 de liberali care așteptau sa voteze nu au fost inclusi în Convocator.

Conform Statutului, alegerile în cadrul partidului ar fi trebui amanate pana ce forurilor superioare se vor pronunța. Dar Dumitru Boros nu a mai avut rabdare sa aștepte rezultatul contestatiei.

Senatoarea Nicoleta Pauliuc, numita de conducerea centrala a partidului în functia de presedinte al Comisiei de Organizare și Desfășurare a Alegerilor din judetul Vaslui, l-a atenționat pe primarul barladean ca în cazul în care contestatarii vor avea câștig de cauza, alegerile vor fi invalidate.

Prin urmare, Olteanu si sustinatorii sai au considerat inutila prezenta la o adunare organizata fara girul liberalilor de la centru si au ales sa astepte, potrivit prevederilor din Statut, solutionarea contestatiei.

Organizarea unui nou scrutin la PNL Barlad e de natura să-i dea emoții lui Boros. Participarea la viitoarele alegeri a liberalilor cărora li s-a luat dreptul de vot aseară, plus a celor care erau inclusi în Convocatorul gruparii Boros, dar au absentat în spirit de solidaritate cu colegii lăsați pe dinafara, va oferi exact scenariul de care se teme primarul cel mai mult, majoritatea dintre aceștia declarandu-se sustinatori ai lui Daniel Olteanu.

Pana atunci, însă, Dumitru Boros se poate numi președintele PNL Barlad. Președintele celor 80 de voturi.

Căderea lui Boros

Boros nu a fost primit cu brațele deschise de liberali încă de când acesta și-a forțat reintrarea în PNL la scurt timp după ce demisionase. Este clar, însă, ca în acest moment se afla în cădere libera în interiorul partidului, caci i-a pierdut pana și pe cei de a caror susținere se bucurase initial.

Atitudinea dictatoriala, foarte bine mascata în ieșirile publice, spiritul răzbunător, inflexibilitatea și refuzul de a dialoga și negocia sunt principalele reprosuri care i se aduc lui Boros de către liberali. La asta se adauga și acuzațiile de colaborare cu PSD, mai ales după teatrul jucat în cazul prietenului sau, consilierul Cezar Toporas, cel care le-a oferit pesedistilor pe tava functia de viceprimar.

Paradoxul oferit de Boros și liberali pe scena politica locala este ca, în timp ce în oricare alt partid membrii cauta sa intre în gratiile primarului ales, obedienta fiind ridicată la rang de regula, la PNL Barlad e invers. Tot mai multi aleg să se indeparteze de primarul Boros. Iar rezultatul jenant al alegerilor de aseară a fost mai mult decât elocvent.

Ce este ingrijorator pentru reputația politica a lui Boros e faptul ca aceasta pierdere de imagine începe să se simtă și în rândul barladenilor, criticile la adresa prestatiei de primar devenind tot mai sonore.

About Simona Vasile

x

Check Also

Președintele PNL Vaslui, fiul consilierului județean Simona Polak, numit secretar de stat la Ministerul Muncii

Președintele Organizației Municipale Vaslui a ...

Firmele de construcții care execută lucrări la proiectele PNDL 2 și-au primit banii

de Dănuț CIOBANU Constructorii care ...

PSD Vaslui amână alegerile interne cu un an. Locale și parlamentarele, decisive pentru cine va conduce partidul

Alegerile pentru noua structură de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: