Home / Justitie / Lupul nu mai e paznic la oi! Polițistul de frontieră care lucra mână în mână cu traficanții de țigări a fost tras pe linie moartă!

Lupul nu mai e paznic la oi! Polițistul de frontieră care lucra mână în mână cu traficanții de țigări a fost tras pe linie moartă!

de Răzvan CĂLIN

De marți, 11 aprilie, agentul principal Bogdan Plăcintă, polițistul de frontieră acuzat că ar fi fost complicele unei rețele de contrabandiști ce traficau țigări din Republica Moldova, a fost pus la dispoziția unității. Mai pe românește, polițistul de frontieră a fost tras pe o ”linie moartă”, fiind văduvit de atribuțiile ce-i reveneau până acum și care i-au permis (conform anchetatorilor) să le faciliteze contrabandiștilor trecerea ilegală a țigărilor.

”Începând cu data de astăzi (ieri, 11 aprilie, n.r.), s-a dispus această măsură, de punere la dispoziția unității, prevăzută de articolul nr. 27, indice 21, alineatul 2 și 3, din Legea nr. 360/2002 privind statutul polițistului. Agentul urmează să desfășoare activități în baza atribuțiilor stabilite în scris de conducerea unității la o structură neoperativă din cadrul altei structuri decât cea în care și-a desfășurat activitatea până acum”, a declarat pentru Est News inspectorul principal Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui.

Agentul principal Bogdan Plăcintă lucra în cadrul Poliției de Frontieră din anul 2005, când a fost angajat din sursă externă și detașat la Sectorul Poliției de Frontieră (SPF) Fălciu. Tocmai din această postură, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Vaslui îl acuză că ar fi pactizat cu membrii unei rețele de contrabandiști de țigări, care în perioada 2015 – 2017 a furnizat în mod constant marfă pentru ”mafia țigărilor” ce activează în Piața agro-alimentară ”Sf. Ilie” din Bârlad.

În cursul zilei de duminică, 9 aprilie, procurorii DIICOT Vaslui, împreună cu ofițeri ai Serviciului de Combatere a Crimei Organizate (SCCO)  Vaslui și Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) din cadrul IPJ Vaslui, au derulat o acțiune de amploare pe raza Bârladului, comunei Zorleni și comunei Fălciu. Au fost efectuate nu mai puțin de 36 de percheziții domiciliare, iar 50 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT Vaslui pentru a fi audiate. O echipă de anchetatori a descins și la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu, de unde au fost ridicate mai multe înscrisuri. În urma perchezițiilor efectuate au fost găsite și ridicate aproximativ jumătate de milion de țigarete provenite din contrabandă, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 lei moldovenești, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunseși 3.200 de cutii materiale pirotehnice deținute fără drept. De asemeni, au mai fost depistate 10 autoturisme pe care contrabandiștii le foloseau pentru a trafica ilicit țigări. Toate mașinile au fost ridicate, urmând a fi puse sub sechestru conform legislației în vigoare.

Trei dintre suspecți – Vasilicã Ilașcu, Florin Harabagiu și Ionel Gavrilã – au primit arest la domiciliu, iar polițistul de frontierã Bogdan Plãcintã a fost pus sub control judiciar. În cursul zilei de marți, alți trei indivizi – Elvis Obreja, Dan Agache și Costică Donciu – au primit arest preventiv pentru 30 de zile.

About Razvan Calin

x

Check Also

Două persoane urmărite internațional prinse la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul ...

Fostul subprefect Sergiu Marian, eliberat condiționat de Judecătoria Vaslui. DNA a contestat din nou măsura

Fostul subprefect Sergiu Marian a ...

Arme ilegale și muniție găsite de polițiști la un vasluian

Un bărbat în vârstă de ...

%d blogeri au apreciat: