Home » Sport » Micii handbaliști vasluieni s-au remarcat la Cupa selecționatelor

Micii handbaliști vasluieni s-au remarcat la Cupa selecționatelor

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc la Sfântu Gheorghe Cupa selecționatelor de serie la care au participat șapte copii de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, pregătiți de Liviu Gugleș și Alexandru Zaharia și alți doi de la ACS Campionii Vaslui, echipă pregătită de profesorul Gheorghe Mogâldea. La competiția organizată de Federația Română de Handbal au participat cele opt selecționate de serie, după zona geografică, de la juniori III, copii născuți în 2002 – 2003.

Seria din care au făcut parte copiii de la LPS Vaslui și ACS Campionii Negrești au avut o evoluție bună. Vasluienii s-au evidențiat pe posturi, iar Florin Ciurăscu de la LPS Vaslui a fost desemnat cel mai bun inter dreapta din turneu. Au mai participat la competiție Ionuț Tănase, Adrian Matei, Eduard Radu, Răzvan Chiratcu, Sorin Potorac, Ionuț Morărașu (LPS Vaslui) și Andrei Faur, Răzvan Gându (ACS Campionii).

În urma acestei acțiuni, dar și a jocurilor din cadrul semifinalei și respectiv finalei la nivelul juniorilor III, care se vor desfășura în 5 – 7 mai, respectiv 30 mai – 4 iunie se va forma tabăra Federației, cu sportivi care vor evolua în echipele naționale de cadeți și juniori. Au participat opt echipe a câte 15 echipe, 120 în total și peste 20 de profesori, care au avut rolul de conducători ai selecționatelor dar și selecționeri ai posibililor performeri.

LPS Vaslui, calificată la etapa semifinală la minihandbal

La Suceava a avut loc zilele trecute etapa de zonă la minihandbal, unde echipa LPS Vaslui a obținut calificarea la etapa semifinală, după ce s-a clasat pe locul trei. Competiția destinată copiilor născuți în anul 2006 și mai tineri s-a desfășurat la Suceava, în organizarea AJH Suceava și a Liceului cu Program Sportiv Suceava. Au participat șase echipe din județele Moldovei, care au fost împărțite în două grupe a câte trei.

LPS Vaslui a pierdut cu CSU Suceava echipa care s-a clasat pe locul I, scor 13 – 23. Celelalte două meciuri disputate de vasluieni au fost câștigate la o diferență categorică. LPS Vaslui a învins CSS Bacău cu 26 – 12. În urma rezultatelor obținute după desfășurarea tuturor partidelor din faza grupelor echipa pregătită de Liviu Gugleș și Liviu Gheorghiu a ajuns să dispute meciul de clasament pentru locurile 3 – 4. A avut câștig de cauză în fața LPS Piatra Neamț, scor 24 – 15.

Etapa semifinală se va desfășura în euroregiunea B, zona Galați, Focșani Brăila, Buzău, Constanța sau Tulcea, în perioada 5 – 7 mai.

Lotul echipei este format din Vlad Gheorghiu (Școala nr. 11 Bârlad), Gabriel Ciobanu (Școala 2 Vaslui), Raul Arhire și Mihai Ichim (Școala 3 Vaslui), Călin Armeanu, Matei Traglă și Andrei Gabără (Școala 4 Vaslui), Costică Cristian, Răzvan Râpă și Alexa Andrei (Școala 6 Vaslui),
David Popovici, Flavius Plopu, Rareș Nechifor și Mihai Andronic de la (Școala 8 Vaslui), David Vânătoru (Școala 9 Vaslui) și Robert Sava (Școala 10 Vaslui).

Prestațiile copiilor la această competiție dă încredere în primul rând lor, dar și nouă, că vom avea pe viitor o evoluție bună și vom forma o echipă competitivă la nivelul copiilor și juniorilor”, a declarat pentru Est News profesorul Liviu Gugleș. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: