Home » Social » Mielul pentru Paști, vândut cu 23 de lei kilogramul în piețe. În supermarket, prețul ajunge la 29 de lei/kg

Mielul pentru Paști, vândut cu 23 de lei kilogramul în piețe. În supermarket, prețul ajunge la 29 de lei/kg

Carnea de miel pentru Paște este vândută cu 23 de lei kilogramul în cele două piețe din municipiul Vaslui, prețul fiind aproape același ca în anii anteriori. În schimb, în supermarket, prețul diferă în funcție de calitatea cărnii vândute și poate ajunge până la aproape de 30 de lei kilogramul.

Locuitorii municipiului Vaslui nu prea se înghesuie, cel puțin deocamdată, să cumpere tradiționalul miel pentru masa de Paște. Comercianții din piețe se plâng că nu au clienți, deși, așa după cum susțin, prețul cărnii este ”cam același” ca și în anii din urmă.

Vânzările merg prost. În două zile am vândut doar cinci miei, deși suntem doar doi comercianți în toată piața. Lumea spune că este scump, dar prețul este cam același ca în ultimii trei-patru ani. Noi cerem 23 de lei, dar dacă omul cumpără un miel de 15 kilograme în carcasă, îl lăsăm și la 22 de lei”, ne-a declarat Mihai Asafetei, un crescător de oi din localitatea Oprișița.

În schimb, în supermarket, prețul diferă în funcție de calitatea cărnii vândută. Astfel, pentru un sfert de miel superior, costul este de 23,99 de lei kilogramul, în timp ce sfertul anterior ajunge la 28,99 lei kilogramul.

Însă, cel puțin în piețe, prețul cărnii de miel ar putea să mai scadă în zilele următoare dacă cererea va fi una mică în continuare, putând astfel să ajungă până la 20 de lei kilogramul în ajunul Paștelui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: