Home » Justitie » Accident mortal de muncă la Vetrișoaia, după ce o autobasculantă a călcat un muncitor pe un șantier

Accident mortal de muncă la Vetrișoaia, după ce o autobasculantă a călcat un muncitor pe un șantier

Poliția și Inspecția Muncii Vaslui au declanșat anchete în urma unui accident mortal de muncă petrecut pe un șantier din județ, după ce o autobasculantă încărcată cu pământ a călcat un muncitor, în vârstă de 42 de ani, în timp ce șoferul efectua manevra de mers înapoi.

Accidentul mortal de muncă s-a petrecut în comuna Vetrișoaia, acolo unde se desfășurau lucrări de amenajare a unui drum sătesc, în momentul în care șoferul unei autobasculante, un bărbat de 41 de ani, mergea cu mașina cu spatele, fără a-l observa pe colegul său de muncă. În consecință, muncitorul a fost călcat de către autocamion, echipajul medical solicitat la locul accidentului prin numărul de urgență 112 constatând decesul bărbatului.

O echipă de inspectori desfășoară cercetări în legătură cu evenimentul petrecut pe raza comunei Vetrișoaia, după ce un muncitor necalificat, angajat legal la o firmă de construcții din județul Vaslui, a fost accidentat mortal de către o autobasculantă care efectua manevra de mers înapoi într-o rampă. În funcție de rezultatul cercetărilor, vom constata cauzele care au condus la producerea accidentului pentru a putea astfel stabili caracterul acestuia”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Polițiștii criminaliști au deschis propria anchetă în acest caz în care șoferul autobasculantei este cercetat pentru ucidere din culpă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: