Home » Justitie » Bărbatul care l-a omorât pe directorul adjunct al Școlii Voinești, condamnat definitiv la 17 ani și jumătate de închisoare

Bărbatul care l-a omorât pe directorul adjunct al Școlii Voinești, condamnat definitiv la 17 ani și jumătate de închisoare

Bărbatul de 39 de ani din Lingurari, care l-a omorât pe directorul adjunct al Școlii Voinești pe motiv că ar fi avut o relație cu soția sa în timp ce el se afla la muncă în străinătate, a fost condamnat definitiv la 17 ani și jumătate de închisoare. Autorul crimei va avea de plătit și 130.000 de lei daune morale către rudele victimei.

Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv pe Vasile Rusan la 17 ani și șase luni de închisoare pentru omor calificat, după ce, în vara anului trecut, l-a lovit cu parul în cap pe un bărbat de 61 de ani care, ulterior, a murit la un spital din Iași. Prin sentința dată, magistrații ieșeni i-au acceptat astfel apelul bărbatului de 39 de ani și i-au redus doi ani și jumătate din pedeapsa dată inițial de instanța de fond, respectiv 20 de ani de închisoare.
Magistrații Curții de Apel Iași au scos din calcul acuzația că Vasile Rusan ar fi comis fapta ”prin cruzimi”. Însă, judecătorii au menținut obligativitatea plății de către autorul crimei a sumei de 130.000 de lei daune morale către rudele victimei, fostul director adjunct al Școlii Voinești.
Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, crima pentru care a fost condamnat Vasile Rusan s-a petrecut în noaptea de 15 august 2016, pe un drum sătesc din Lingurari. Gheorghe Novac, director al școlii din comună, a fost lovit cu parul în cap pe la spate de către agresor în timp ce se îndrepta spre casă. Motivul invocat de către Rusan a fost gelozia, bănuindu-l pe bărbatul de 61 de ani că ar fi avut o relație cu soția sa în timp ce se afla plecat la muncă în străinătate. După ce a băut la un bar din sat, bărbatul de 39 de ani l-a așteptat pe Novac pe un drum din sat și, după ce l-a lovit cu parul, l-a ascuns în niște tufișuri. Vasile Rusan a revenit la crâșmă și, după ce a mai consumat câteva beri, s-a dus să vadă ce face victima. Tânărul de 39 de ani a constatat că bărbatul se află în stare gravă, motiv pentru care a sunat la număr de urgență 112 pentru a solicita o ambulanță. Transportat la un spital din Iași, Gheorghe Novac a murit după câteva zile de comă profundă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: