Home » Sport » Rugbyștii bârlădeni joacă mâine împotriva Germaniei, pentru bronz, la Rugby Europe U18 Trophy

Rugbyștii bârlădeni joacă mâine împotriva Germaniei, pentru bronz, la Rugby Europe U18 Trophy

Cinci rugbyști de la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad fac parte din lotul României, care se va duela astăzi cu Germania, pentru locul trei la Rugby Europe U18 Trophy. Cu toate că echipa noastră a început mai bine partida din semifinale cu Rusia, adversara noastră s-a impus cu rezultatul de 27-14, astfel că bârlădenii vor juca în finala mică.

Rugbyștii convocați de la CSS Bârlad sunt Răzvan Gabriel Belehuz (linia a III-a), Marius Costea (mijlocaș la deschidere), Sebastian Munteanu (centru), Cosmin Dănuț Botezatu, Vlad Leica (fundași). Cu toții au participat și la stagiul de pregătire precedente al naționalei de rugby U18, de la Snagov, unde a fost convocat și Iustinian Gabriel Panaite (linia a II-a). Rugbyștii de la CSS Bârlad au întregit până acum lotul naționalei la fiecare acțiune avută.

Primele minute ale partidei cu Rusia au însemnat un joc pe contre și după o fază legată a echipei noastre a urmat o acțiune individuală a lui Cătălin Munteanu care după o cursă de aproximativ 40 de metri a marcat primul eseu al semifinalei, reușită transformată de Luca Nichitean. Replica rușilor a venit imediat și Danila Zabolotnykh a pătruns pe partea dreptă pentru o încercare la centru , transformată de Timur Maslov astfel că în minutul 8 rezultatul era egal, 7-7. Stejăreii au avut în continuare câteva momente mai bune, incursiunea lui Marius Costea fiind oprită de defensiva urșilor. Echilibrul numeric din teren s-a rupt în minutul 20 când Gabriel Costea a văzut cartonașul galben, și în superioritate numerică Rusia a marcat un nou eseu prin Nikita Barishnikov, până la pauză ecartul majorându-se în favoarea adversarilor noștri care au reușit o nouă încercare transformată de Timur Maslov.

Repriza secundă a început de la rezultatul de 19-7 în favoarea Rusiei care a avut o prima acțiune periculoasă prin Nikita Barishnikov, presiunea constantă aducând eseul în minutul 52 când talonerul Mikhail Gracev a culcat balonul în terenul nostru de țintă. Stejăreii au încercat să revină pe final și un mol rulat perfect a dus la eseul lui Dragoș Ser, transformat de Luca Nichitean, la ultima fază a partidei Timur Maslov concretizând o lovitură de pedeapsă care a stabilit rezultatul întâlnirii, Rusia-România 27-14.

Lotul celor 26 de sportivi:

Stâlp: Alin Manda Voicu (CNAV), Mugurel Gabriel Costea (CS Dinamo), Florian Ciocoiu (ACS Tomitanii), Silviu Staicu (Stade Niortais),

Taloneri: Darius Plăcintar (CSS Viitorul Cluj), Flavian Cuprian (ACS Tomitanii), George Cristian Mocanu (ACS Tomitanii)

Linia a II-a: Pavel George Adrian (CNE Cornu), Constantin Ivanciu (CT Dinicu Golescu),

Linia a III-a: Peter Chiriac (CS Politehnica Iași), Alin Toma (CSS 2 CNE Baia Mare), Răzvan Gabriel Belehuz (CSS Bârlad), Marius Ferariu (CSS Gura Humorului), Dragoș Ser (CSM Olimpia), Ionuț Tudor (CSO Pantelimon)

Mijlocaș la grămadă: Vlăduț Georgian Bocăneț (CSS 2 CNE Baia Mare), Grigore Emanuel (CT Dinicu Golescu)

Mijlocaș la deschidere: Luca Nichitean (CSS 2 CNE Baia Mare), Marius Costea (CSS Bârlad)

Centru: Iulian Crăciun (CNAV), Sergiu Lucaciu (CSM Baia Mare), Sebastian Munteanu (CSS Bârlad)

Aripă: Andrei Micu (CSS Politehnica Iași), Petrică Andrei Mihalache (CNE CSS 2 Baia Mare)

Fundaș: Vlad Leica (CSS Bârlad), Cosmin Dănuț Botezatu (CSS Bârlad)

Staff: Antrenor: Cosmin Cioriciu, Doctor: Cristian Staicu, Preparatori fizici: Stefan Rusu, Kinetoterapeut: Adrian Purdila si Raul Colea. Director tehnic: Horea Himpea, Analist video: Sabin Vasilescu, Manager: Rares Manolache, Antrenor federal: Bogdan Muntean

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: