Home / Justitie / Bârladul sub lupă! Din nou, despre indolența unor șoferi!

Bârladul sub lupă! Din nou, despre indolența unor șoferi!

de Răzvan CĂLIN

Disciplina în trafic și respectarea unui minim de reguli impuse de legislația rutieră continuă să fie niște necunoscute pentru mulți dintre dintre șoferii ce bântuie pe străzile Bârladului. Sau, mai bine zis, nu le pasă, căci după cum se vede singura regulă de care țin cont este cea a propriului interes. Nu mai contează că indolența lor poate provoca altora necazuri, esențial este ca ei să se simtă bine!

Imaginile pe care ni le-a trimis pe adresa redacției unul dintre cititorii noștri fideli sunt cât se poate de grăitoare când abordăm acest tip de subiect. După cum se vede, unii dintre șoferi nu înțeleg nici în ruptul capului că parcatul mașinii acolo unde ”vrea” mușchii lor poate provoca o multitudine de neplăceri și necazuri celorlalți participanți la trafic. Imaginile au fost surprinse în stația de autobuz din imediata apropiere a sediului unei firme ce oferă servicii de Internet, telefonie mobilă și televiziune prin cablu. De altfel, în zonă mai tot timpul poți asista la asemenea priveliști dintr-un motiv cât se poate de uman: cei mai mulți dintre cei care vin să-și achite abonamentele pentru serviciile oferite de această firmă țin neapărat să-și parcheze mașinile fix în fața intrării. Dacă s-ar putea, ar merge cu mașina până în fața ghișeelor. E clar că pe acești indivizi îi încurcă rău de tot stația de autobuz amplasată fix în calea fericirii lor. Ce ți-e și cu edilii ăștia, alt loc n-au găsit să fixeze stația de autobuz decât în locul în care ne place nouă să ne parcăm mașinile! Problema este că nimeni dintre acești șoferi tupeiști nu s-a gândit că dincolo de faptul că încalcă normele rutiere, pot provoca o serie întreagă de necazuri.

”Dacă stația de autobuz e plină de mașini conduse de oameni cărora le este greu să facă câțiva pași până la ghișeu, autobuzul cum poate să mai tragă în stație? Dar la pasagerii bătrâni care și așa urcă cu greu în autobuz nu s-a gândit nimeni? Nu mai spun dacă într-un asemenea moment ar ajunge în zonă și o ambulanță, în misiune. Ar atârna viața unui om de inconștiența celor care nu gândesc?”, se întreabă pe bună dreptate cititorul care ne-a trimis imaginile ce vorbesc de la sine.

Nu ar fi rău nici dacă agenții Biroului Poliției Rutiere Bârlad și-ar intensifica acțiunile  la acest capitol. Căci, până la urmă cine să pună ordine în trafic, dacă nu ei?

About Razvan Calin

x

Check Also

Inconștient să fii, noroc să ai. Un bătrân a scăpat cu răni minore după ce a intrat cu Matiz-ul într-un tren

Un bătrân de 76 de ...

Zeci de legumicultori vasluieni și-au vândut roșiile în piețele din județ

Legumicultorii vasluieni au început să ...

Ofertă bogată de brazi, la Bârlad

Bârlădeni, au apărut brazii în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: