Home / Justitie / Doi din cei șase hoți care le-au făcut zile fripte polițiștilor bârlădeni au ajuns după gratii!

Doi din cei șase hoți care le-au făcut zile fripte polițiștilor bârlădeni au ajuns după gratii!

de Răzvan CĂLIN

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au reușit să probeze activitatea infracțională a cinci dintre cei șase indivizi suspectați că au făcut parte dintr-o rețea de hoți care au comis mai multe furturi în perioada 2016 – 2017. Aceștia au vârste cuprinse între 18 ani și 38 de ani și provin din Bârlad și comuna Grivița.

”Aceștia sunt suspectați că au comis șase infracțiuni de furt calificat. În urma cercetărilor efectuate, a reieșit că aceștia au sustras, pe timpul nopții, din diferite societăți comerciale, dar și din locuințe din Bârlad, diferite bunuri: aparatură electronică, electrocasnică și materiale de construcții. Valoarea totală a prejudiciului estimat se ridică la aproximativ 10.000 de lei. Doi bărbați, în vârstă de 29 și respectiv 34 de ani, au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad, cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive. Instanța de judecată a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Alte două persoane se sustrag cercetărilor”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de Presă al IPJ Vaslui.

De asemenea, polițiștii au extins cercetările și față de un alt bărbat de 38 de ani, din municipiul Bârlad, bănuit de comiterea infracțiunii de tăinuire. Acesta, la începutul lunii martie a.c., a cumpărat o parte din bunurile sustrase prin comiterea infracțiunilor menționate.

În dimineața de 11 aprilie, polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Bârlad, ajutați de colegi de la structurile de ordine publică și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Vaslui, au efectuat 11 percheziții domiciliare pe raza municipiului Bârlad și comunei Grivița. Acțiunea a vizat această rețea infracțională care le-a dat furcă în ultima vreme polițiștilor bârlădeni. În urma descinderilor, au fost recuperate majoritatea bunurilor sustrase (80% din prejudiciu), care au fost restituite părților vătămate.

About Razvan Calin

x

Check Also

Inconștient să fii, noroc să ai. Un bătrân a scăpat cu răni minore după ce a intrat cu Matiz-ul într-un tren

Un bătrân de 76 de ...

Doi copii și soția unui preot de pe Valea Prutului, răniți într-un accident, după ce au intrat cu mașina într-un copac

Doi copii, de 4 și ...

Asistenta din Vaslui bătută crunt de soț este, în continuare, în stare critică la Iași

Femeia de 43 de ani ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: