Home / Justitie / Laptop-urile, țigările și alcoolul, preferatele minorilor care au jefuit Primăria Fălciu!

Laptop-urile, țigările și alcoolul, preferatele minorilor care au jefuit Primăria Fălciu!

de Răzvan CĂLIN

Cei doi minori care au jefuit în urmă cu o săptămână Primăria comunei Fălciu au ajuns în fața judecătorilor bârlădeni care ieri, 13 aprilie, au decis să-i pună pe amândoi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Ei sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt. În ciuda vârstei lor fragede (16 și 17 ani) se pot lăuda deja cu un bogat palmares infracțional, anchetatorii reușind să probeze cinci infracțiuni de furt calificat și două tentative de furt.

”Faptele au fost comise în perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017. Tinerii au sustras diferite bunuri – 5 laptopuri, 200 de lei, băuturi alcoolice și pachete de țigări – din locuințele unor oameni, dar și din societăți comerciale. Cele cinci laptopuri au fost recuperate și restituite părților prejudiciate. Tinerii au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, iar astăzi (ieri, 13 aprilie, n.r.) au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive”, ne-a declarat agent șef principal Iulian Petre..

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.

Reamintim că la sfârșitul săptămânii trecute, cei doi minori au pătruns prin efracție în sediul Primăriei Fălciu de unde au sustras un laptop de la Serviciul de Contabilitate. Tot în aceeași noapte, dar anterior ”descinderii” de la primărie, cei doi au mai jefuit un magazin din sat, de unde au furat peste 200 de lei. Au încercat de asemeni să jefuiască și o bătrână care locuiește singură, dar au eșuat din cauză că femeia i-a simțit și a început să țipe, alertând vecinii. Cei doi minori sunt instituționalizai în Centrul de Reabilitare și Recuperare din Fălciu, care este, culmea, o unitate profilată (cel puțin teoretic!) pe reabilitarea și recuperarea minorilor delicvenți.

About Razvan Calin

x

Check Also

”Trei ceasuri rele” pentru mai mulți copii și bătrâni din județ, victime ale unor accidente

Mai mulți copii și bătrâni ...

O bârlădeancă a fost furată la ea în casă de o escroacă ce se dădea reprezentanta unei asociații umanitare

O femeie de 87 de ...

Ce trebuie să știe tinerii vasluieni care vor să aleagă cariera de polițist

Cei care doresc să îmbrace ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: