Home » Administratie » Primii 443 de copii din județ primesc un sandviș și un măr prin programul ”Masă caldă pentru elevi”

Primii 443 de copii din județ primesc un sandviș și un măr prin programul ”Masă caldă pentru elevi”

Primii 443 de copii ai unei școli din județul nostru primesc un sandviș și un măr prin programul ”Masă caldă pentru elevi”, început cu o întârziere de șapte luni față de ce programase Guvernul. În aceste condiții, Primăria Băcești va cheltui doar 80.000 de lei din cei peste 400.000 alocați de la bugetul de stat special pentru programul pilot.

Primăria Băcești a reușit să demareze, cu o întârziere de șapte luni, programul ”Masă caldă pentru elevi” care, în mod normal, trebuia să fie pus în aplicare încă de la începutul anului școlar, respectiv 12 septembrie 2016. Deși cei 443 de elevi și preșcolari ai principalei unități de învățământ din Băcești ar fi trebuit să primească o masă caldă în valoare de până la 7 lei pe zi, așa cum prevede actul normativ care reglementează acest program, copiii primesc un sandviș și un măr, în sumă de doar 3,2 lei pe zi.

Sincer, ne pare rău că, în urma licitației, nu a rezultat o sumă mai mare pentru că, desigur, ar fi însemnat și o masă mai bogată. Însă, una peste alta, ne bucurăm că, totuși, s-a reușit demararea programului, chiar dacă pentru o perioadă de doar două luni de școală. De asemenea, este îmbucurător că elevii și preșcolarii au început să vină în număr mai mare la școală sau grădiniță, prezența la cursuri fiind una foarte bună”, ne-a declarat primarul comunei Băcești, Horațiu Cărăușu.

Primăria Băcești va cheltui doar 80.000 de lei din cei peste 400.000 alocați de la bugetul de stat special pentru acest program pilot, diferența de bani urmând a fi returnată la bugetul de stat. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: