Home / Administratie / Zeci de mii de ouă, circa o tonă de carne și alte sute de kilograme de alimente confiscate și distruse de inspectorii veterinari vasluieni!

Zeci de mii de ouă, circa o tonă de carne și alte sute de kilograme de alimente confiscate și distruse de inspectorii veterinari vasluieni!

de Răzvan CĂLIN

Zeci de mii de ouă, circa o tonă de carne și alte sute de kilograme de alimente confiscate și distruse de inspectorii veterinari vasluieni! Acesta este, pe scurt, bilanțul controalelor făcute de inspectorii veterinari vasluieni în perioada premergătoare sărbătorilor pascale.

Verificările în teren s-au derulat până în ajunul Învierii și conform unui raport emis de conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui au vizat modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare din târgurile de animale, piețele agroalimentare, unitățile de comercializare a produselor alimentare de origine animală (carmangerii, măcelării, pescarii,  magazine alimentare, supermarketuri, hypermarketuri , depozite alimentare, unități de patiserie și panificatie etc.), precum și din unitățile de alimentație publică  de tipul restaurantelor, cantinelor, bufetelor etc. Timp de o lună (15 martie – 15 aprilie), inspectorii veterinari vasluieni au descins în majoritatea agenților economic care activează în această ramură.

”Pentru deficiențele identificate s-au aplicat 5 amenzi contravenționale în valoare de 8.600 lei ron (igienă necorespunzătoare, depozitare ouă la temperatură necorespunzătoare și în spații neautorizate, identificare animale),  27 avertismente (14 la magazine alimentare, 1 la o carmangerie, 3 în unități de alimentație publică, 3 la supermarketuri, 1 la un depozit alimentar, 5 la unități de panificație). De asemeni, s-au dat 8 notificări pentru prezentarea la DSVSA în vederea înregistrării. S-au retras din consumul uman și s-au dirijat către neutralizare următoarele cantități de produse:

903 kg carne, 410 kg preparate carne, 5000 kg de patiserie durabilă, 85.639 bucăți ouă consum, 231 kg pește, 173 litri lapte, 871 kg produse lactate.  Au mai fost emise 31 de ordonanțe de interzicere a activității pentru  (11 unități de alimentație publică, 3 depozite alimentare , 13 magazine alimentare, 3 măcelarii, 1 centru de prelucrare lapte în cadrul exploatației)”, se arată în același raport emis de conducerea DSVSA Vaslui.

Potrivit evidențelor acestei instituții, în această perioadă au fost sacrificați (în abatoare și centre de sacrificare autorizate temporar) un număr de 1.701 de miei și 34 de iezi, care erau identificat, dețineau documente de lanț alimentar, certificate de sănătate și documente de mișcare. În urma sacrificării acestor miei a rezultat o cantitate de 495,42  kg de subproduse necomestibile, care au fost dirijate către o unitate de neutralizare autorizată.

 

 

About Razvan Calin

x

Check Also

Brambureala declarațiilor de impunere pentru salubritate l-a făcut pe primarul Bârladului să vină cu lămuriri în fața presei

de Mihaela NICULESCU   În sfârșit, ...

Noua piață agroalimentară din Negrești ar putea fi terminată anul acesta

Primăria Negrești și-a propus ca în ...

Contribuția lunară pentru contractele de asigurare la sistemul de pensii a crescut la 558 lei

de Dănuț CIOBANU  Contractele de asigurare ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: