Home / Justitie / (Video) Ambulanțieri atacați cu săbii și cuțite de un grup de țigani

(Video) Ambulanțieri atacați cu săbii și cuțite de un grup de țigani

de Daniel MICU, Ionuț PREDA

La discreția țiganilor! La Negrești, în cartierele locuite de rromi, echipajele medicale de la Ambulanță sunt în pericol real de ani de zile și nimeni nu face nimic. Abrutizați de alcool și cu un tupeu ieșit din comun, rromii fac legea în zonă, uitând că medicii vin la solicitarea lor, pentru a le salva semenii din dureri și neputință. Mai mult decât atât, înjurate, bruscate sau amenințate cu moartea, echipajele medicale nu au nici măcar curaj să facă plângeri la poliție de teamă că brutele le-ar putea agresa și familiile, pentru a se răzbuna. 

Ultimul episod halucinant s-a petrecut în noaptea de Înviere, în cartierul Schinaj, unde o familie a sunat la 112 și a cerut ajutorul medicilor pentru o adolescentă de 17 ani, cu hemoragie în zona vaginală. La sosirea autosanitarei, patru indivizi au sărit cu cuțitele la ambulanțier și la asistentul medical, supărați că dispecerul le-a pus cam multe întrebări despre fată. Îngrozit, echipajul a abandonat ambulanța și a luat-o la fugă, pentru a-și salva viața. S-au întors după autosanitară împreună cu polițiștii, la care au apelat tot prin 112.

Deși aflați încă sub imperiul groazei, ambulanțierul și colegul sau au preluat copila care avea nevoie de îngrijiri medicale și au dus-o la spital. Și asistentul medical implicat în tot acest incident a rămas internat, întrucât a suferit un puseu de tensiune. Poliția i-a luat deja la întrebări pe violenți, pe numele cărora au deschis dosar penal pentru loviri și alte violențe, dar asta nu rezolvă scandalul care mocnește în zonă de ani de zile.

Sub protecția anonimatului, cei de la Stația de Ambulanță Negrești ne-au mărturisit că nu spun prin ce trec zi de zi, de teamă: ”Cum e posibil așa ceva?! Ne este frică să vorbim și cu poliția și cu dumneavoastră și cu oricine despre ceea ce trăim aici, cu țiganii! Mereu suntem agresați, mergem cu teamă la solicitări! Ei știu cine suntem și unde locuim și pot face rău familiilor noastre! Nu vă pot spune mai multe!”. Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui a luat decizia ca, pe viitor, în aceste cartiere, echipajele să fie însoțite, la cerere, de către polițiști.

Când au ajuns la locuința pacientei, rudele au sărit cu iataganele la echipajul medical, căutând-o în ambulanță pe femeia din dispecerat care a cerut amănunte despre starea adolescentei. În acel moment, asistentul aflat în autosanitară a reușit să iasă pe ușa din spate și a fugit, la fel ca și ambulanțierul aflat la volan, cei doi abandonând mașina de serviciu”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

Reprezentanții Poliției Județene Vaslui, nici unul dintre cei care amenințase echipajul medical nu a mai fost găsit la locul incidentului.

”Ca urmare a conflictului spontan izbucnit între cadrele medicale și patru persoane din localitatea Negrești, se vor face cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințări, respectiv loviri sau alte violențe”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Iulian Petre.

 

About Simona Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: