Home » Social » 14 mașini, printre care și un microbuz cu călători, rămase blocate pe un drum județean din cauza viscolului. Alte zece drumuri județene, cu probleme

14 mașini, printre care și un microbuz cu călători, rămase blocate pe un drum județean din cauza viscolului. Alte zece drumuri județene, cu probleme

14 mașini, printre care și un microbuz cu călători, au rămas blocate, joi după-amiază, pe un drum județean din apropiere de Huși din cauza viscolului care a format suluri de zăpadă pe o porțiune de câteva sute de metri de șosea. Alte zece drumuri județene sunt cu probleme din cauza ninsorilor abundente și a vântului puternic.
Zeci de persoane au rămas izolate în zona localității Bobești, de pe drumul județean DJ 244D Huși – Averești, din cauza ninsorilor și a vântului puternic care au condus la apariția unor blocaje în trafic. Astfel, 14 mașini, printre care și un microbuz cu călători care efectua o cursă regulată de transport persoane între Huși și Averești, au rămas blocate pe șosea ca urmare a sulurilor de zăpadă formate pe partea carosabilă pe o distanță de câteva sute de metri.

Cele șase mașini care veniseră dinspre Huși, inclusiv acel microbuz cu călători, au fost întoarse în oraș. De partea cealaltă a blocajului de pe șosea, dinspre Averești, se mai află alte opt autoturisme, însă nu sunt probleme cu șoferii sau pasagerii acestora”, ne-a declarat prefectul Isabel Bogdan.

Autoritățile locale din comuna Averești intervin în zonă cu un buldoexcavator al primăriei, totodată fiind solicitat și sprijinul celor de la societatea Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) SA Vaslui pentru a ajuta la deszăpezit.

De asemenea, utilajele de la LDP acționează, joi după-amiază, pe alte zece drumuri județene cu probleme, respectiv DJ 243 Bârlad – Pogana, DJ 243 B Bârlad – Ciocani, DJ 244 H Urdești, DJ 244 I Mălușteni, DJ 2444 Șuletea – Stoișești, DJ 244 D Huși – Dolhești – limită cu județul Iași, DJ 244 B – Hurduci – Hoceni, DJ 244 C Pădureni – Urlați, DJ 245 A Lipovăț – Suceveni și DJ 244 A Gara Roșiești – Vutcani. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: