Home » Sport » HC Vaslui întâlnește sâmbătă SCM Politehnica Timișoara, în faza a doua a play-off-ului

HC Vaslui întâlnește sâmbătă SCM Politehnica Timișoara, în faza a doua a play-off-ului

Handbal Club Vaslui primește, sâmbătă, vizita celor de la SCM Politehnica Timișoara, într-un meci care contează pentru a obține unul din locurile 5 sau 6. Partida, care va avea loc de la ora 18:30, nu este decisivă, deoarece se califică mai departe echipa care obține două victorii, din două sau trei partide.

În cazul în care fiecare echipă câștigă pe teren propriu elevii lui Sandu Iacob și Alexandru Acsinte sunt avantajați deoarece au terminat sezonul regulat pe un loc mai bun. Din acest motiv un eventual al treilea meci se va juca în Sala Sporturilor din Vaslui. Cea de-a doua partidă este programată pe 26 aprilie, iar un al treilea meci se va putea disputa pe 13 mai. Dacă reușește calificarea, HC Vaslui va juca pentru locul cinci cu HC Odorhei sau Dunărea Călărași.

SCM Politehnica Timișoara a fost foarte aproape de calificarea în Final Four, după ce a pierdut la un gol meciul decisiv cu Potaissa Turda, scor 23 – 24. Pe teren propriu a învins în extremis adversara din prima etapă a play-off-ului, scor 30 – 29. HC Vaslui a fost și ea o nucă tare în fața celor de la CSM București, echipă în fața căreia a cedat în ambele partide la o distanță de trei lungimi.

Vasluienii au terminat sezonul regulat en – fanfare, cu trei victorii consecutive, în timp ce timișorenii au pierdut în ultimile două partide. HC Vaslui și SCM Politehnica Timișoara au obținut fiecare victoria, pe teren propriu. Vasluienii au avut câștig de cauză în tur, scor 32 – 29, iar în retur timișorenii s-au impus cu 30 – 25. În cele opt meciuri disputate până acum oaspeții au avut câștig de cauză de cinci ori, iar favoriții noștri au avut câștig de cauză de trei ori.

Semifinalele Ligii Zimbrilor sunt Dinamo București – HC Dobrogea Sud Constanța și AHC Potaissa Turda – CSM București.

În play-out joacă echipele de pe locurile 9-13, adică CSU Suceava, Steaua București, CSM Focșani, CSM Făgăraș și CSM Satu Mare (4), pentru evitarea retrogradării. Primele două echipe vor rămâne în Liga Națională, următoarele două vor juca la turneul de baraj, iar ultima clasată va retrograda.

Pe primele locuri în play-out sunt CSA Steaua București și CSU Suceava, care însă nu au scăpat de emoții. CSM Focșani 2007, cea de-a doua echipă de pe loc de baraj este foarte aproape de primele două și au mai rămas șapte etape de jucat. CSM Satu Mare are doar un punct și va retrograda. CSM Făgăraș are doar 7 puncte și va disputa cu siguranță barajul. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: