Home » Sanatate » Pavilion construit în curtea Spitalului Județean Vaslui, strict pentru spitalizarea de zi, pentru intrarea în legalitate

Pavilion construit în curtea Spitalului Județean Vaslui, strict pentru spitalizarea de zi, pentru intrarea în legalitate

Un pavilion cu 28 de paturi va fi construit în curtea Spitalului Județean de Urgență Vaslui strict pentru spitalizarea de zi a pacienților pentru intrarea în legalitate a unității medicale vasluiene. Investiția, în valoare de 2,4 milioane de lei, va fi suportată din bugetul Consiliului Județean Vaslui.

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui va începe în acest an construcția unei noi clădiri în curtea instituției pentru a rezolva problema spitalizării de zi, așa cum prevede legislația sanitară în domeniu. Astfel, în zona bucătăriei va fi ridicat un pavilion de 300 de metri pătrați, dotat cu 28 de paturi, vestiare, recepție, băi și cabinete medicale de specialitate.

În mod normal, așa după cum prevede legislația, această investiție trebuia finalizată până în luna septembrie, însă, fizic, acest lucru nu mai este posibil. Important este că s-au aprobat în Consiliul Județean sumele necesare derulării lucrărilor astfel încât am putut începe studiile de fezabilitate și întocmirea proiectului tehnic”, ne-a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Spitalul Județean de Urgență Vaslui a fost reabilitat recent cu suma totală de 15 milioane de euro, bani proveniți, în cea mai mare parte, din bugetul Uniunii Europene. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: