Home » Sport » Rugbyștii bârlădeni au cucerit bronzul la Rugby Europe U18 Trophy. Sebastian Munteanu a marcat două eseuri

Rugbyștii bârlădeni au cucerit bronzul la Rugby Europe U18 Trophy. Sebastian Munteanu a marcat două eseuri

Cinci rugbyști U18 de la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad au luat bronzul la Rugby Europe Under 18 Trophy, după ce România a învins în finala mică Germania, scor 18 – 14. Bârlădeanul Sebastian Munteanu (centru) a avut o contribuție importantă la succesul obținut de România, după ce a reușit două eseuri. Acesta a confirmat evoluția deosebită din semifinală cu Rusia, când a marcat un eseu.

Ceilalți rugbyștii de la CSS Bârlad care au terminat competiția pe podium sunt Răzvan Gabriel Belehuz (linia a III-a), Marius Costea (mijlocaș la deschidere), Cosmin Dănut Botezatu și Vlad Leica (fundași).

România U18 a început în forță meciul pentru podiumul continental cu Germania. În minutul 4, la finalul unei frumoase acțiuni pe treisferturi Sebastian Munteanu a culcat balonul în terenul de țintă al adversarilor. Luca Nichitean nu a reușit să transforme, însă patru minute mai târziu tot acesta punea pe tabelă încă trei puncte pentru România, printr-o penalitate, scor 8-0. Cele două formații au avut rând pe rând câteva acțiuni spectaculoase, însă fără puncte pe tabelă. Cei care au reușit să marcheze pe finalul primei părți au fost nemții, prin Wolfram Haker, care a străpuns defensiva noastră, eseul transformat de Benedikt Mussig, 8-7, scorul pauzei.

În minutul 38, Nichitean mărește ecartul pe tabelă, printr-o penalitate, 11-7. Trei minute mai târziu, nemții revin în joc și reușesc să întoarcă rezultatul, Hugo Kelleway concretizând efortul pachetului de înaintare. Eseul a fost transformat de Mussig, scorul indicând 14-11 pentru Germania. A urmat aproape o jumătate de oră în care Stejăreii au încercat să se apropie de terenul de țintă, însă greșelile de mânuire a balonului și precipitarea au făcut imposibilă trecerea liniei. Ultimele minute ale partidei au fost tensionate, cu România punând presiune în terenul de 22 al adversarilor și forțând marcarea eseului care ar fi adus victoria. După mai multe puncte de fixare, balonul a ajuns la barladeanul Sebastian Munteanu, care și-a trecut în palmares a doua încercare a zilei, transformată apoi de Nichitean, chiar înainte de fluierul arbitrului.

România a evoluat în sferturi cu Cehia, pe care a învins-o cu 39 – 8, iar în semifinale a fost învinsă de Rusia, câștigătoarea competiției, scor 14 – 27. Stejăreii au adunat 8 puncte, la fel ca și finalista Olanda și Cehia, echipa de pe locul 5. Rusia ocupă prima poziție, cu 9 puncte, Germania, Polonia și Luxemburg au câte 7, iar Olanda are 6 puncte.

Echipa antrenatã de Cosmin Cioriciu, Dãnuț Dumbravã și Horea Hîmpea nu a reușit promovarea în eșalonul superior, unde va merge doar Rusia.

Au evoluat cu Germania: 1. Silviu Staicu, 2. Flavian Cuprian , 3. Florian Ciocoiu, 4. Alin Toma, 5. Constantin Ioan Ivanciu, 6. Răzvan Gabriel Belehuz, 7. Ionuț Tudor, 8. Marius Andrei Ferariu, 9. Vlăduț Georgian Bocăneț (C), 10. Luca Nichitean, 11. Dănuț Cosmin Botezatu , 12. Sebastian Cătălin Munteanu, 13. Sergiu Cosmin Lucaciu, 14. Petrică Andrei Mihalache, 15. Vlad Leica

Rezerve: 16.Gabriel Mugurea Costea , 17. George Cristian Mocanu, 18. Alin Manda Voicu, 19. George Adrian Pavel, 20. Darius Plăcintar, 21. Marius Mihai Costea , 22. Emanuel Grigore, 23. Iulian Andrei Crăciun, 24. Andrei Petru Micu, 25. Peter Constantin Chiriac, 26. Dragoș Ser (nu s-a aflat pe teren din cauza unei accidentări la mână).

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: