Home » Administratie » Sirenele au sunat anemic în ziua dedicată exercițiului pentru alarmare la dezastre

Sirenele au sunat anemic în ziua dedicată exercițiului pentru alarmare la dezastre

Ziua ”dedicată” județului nostru pentru amplul exercițiu pentru testarea și verificarea echipamentelor din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă a fost una anostă, fără a avea, cel puțin vizibil, efectul scontat. Populația și-a văzut liniștită de treabă, în timp ce sirenele au sunat anemic din cauza vechimii sistemului.

Nici sistemele de alarmare nu mai sunt ce erau odată. Sunetul acestora s-a dovedit, miercuri, a fi unul anemic, fără a mai transmite acel fior așa cum o făcea odată. Deși sirenele au sunat intermitent mai bine de două minute, populația nu s-a arătat ”mișcată” de zgomotul produs de vechile alarme. Oamenii au mers în continuare liniștiți pe stradă, fără a lua în seamă exercițiul celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui.

Am auzit de acest exercițiu de la televizor, dar mă așteptam la o mai mare mobilizare din partea autorităților. Nici sirena de aici, din centru, nu a mai sunat așa cum se întâmpla pe vremuri. O fi îmbătrânit și ea, căci are o vârstă”, ne-a declarat Sorin Iftime.

Județul nostru a fost prins, la fel ca toate celelalte din țară, în cadru unui amplu exercițiu pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, intitulat Prociv 2017. Simulările au avut drept scop verificarea atât a fluxurilor de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: