Home / Justitie / Dezmăț la bustul gol! Minoră dintr-un centru de plasament bârlădean filmată în timp ce dansează dezbrăcată și drogată

Dezmăț la bustul gol! Minoră dintr-un centru de plasament bârlădean filmată în timp ce dansează dezbrăcată și drogată

de Răzvan CĂLIN

Caz incredibil petrecut la Bârlad, chiar în timpul sărbătorilor pascale. O minoră în vârstă de 17 ani, instituționalizată într-un centru de plasament din Bârlad, a fost deliciul unei petreceri deocheate în care a dansat lasciv pe ritmuri de manele, dezbrăcată până la jumătate. Fata era beată și drogată, iar întreaga scenă a fost filmată, înregistrarea video fiind apoi postată pe youtube și distribuită pe rețelele de socializare.

Dezmățul s-a consumat chiar în a treia zi de Paște (marți, 18 aprilie), când minora a luat parte la un chef organizat de un grup de tineri într-un apartament din Bârlad. Ea a părăsit centrul fără a spune cuiva și fără a avea încuviințarea personalului. În apartamentul cu pricina s-a întâlnit cu iubitul ei și cu mai mulți amici și au încins un chef pe cinste din care nu au lipsit băuturile alcoolice și etnobotanicele. Fata nu s-a sfiit în a consuma din ambele din belșug. Tânăra e cunoscută ca fiind mare amatoare de etnobotanice.

Amețită de substanțele ingerate, adolescenta a trecut la nivelul următor al distracției. S-a dezbrăcat complet de haine de la brâu în sus și a dansat cu foc pe ritm de manele, spre amuzamentul grupului de tineri, care nu au ratat ocazia de a imortaliza momentul cu telefoanele mobile. Imaginile foto și video au fost postate pe rețelele de socializare.

Cum era de așteptat, comunitatea online a reacționat rapid, cei mai mulți dezaprobând gestul frivol al tinerilor. Speriați de reacția publicului, ”postacii” au retras în scurt timp fotografiile și filmulețul, însa acesta din urmă există si acum pe youtube.

Tărășenia a ajuns și în atenția celor de la Complexul de Servicii Comunitare din Bârlad, care au reacționat rapid și au depus o sesizare la Poliția Bârlad. De altfel, polițiștii bârlădeni au fost alertați de cei de la Protecția Copilului încă din seara de 18 martie, la scurt timp după ce minora a fugit din centrul de la Bârlad.

Fata este consumatoare de etnobotanice!

Fata a revenit în centru abia a doua zi dimineață. Ea a povestit franc toate cele întâmplate. Nu părea prea afectată de faptul că amicii ei au profitat de ea într-o asemenea manieră josnică. De altfel, este cunoscută ca fiind un copil dificil, cu tulburări de comportament și tendințe delicvenționale. Așa s-ar putea explica faptul că în cei 17 ani de viață, copila a ”schimbat” mai mulți asistenți maternali profesioniști (patru familii!), tocmai din cauza temperamentului său dificil. Ultima oară a fost în grija unei familii de oameni gospodari din comuna Ivești de la care a fugit în cursul anului trecut. Motivul: oamenii respectivi ar fi fost ”prea severi”.

Culmea este că fata a recunoscut că este consumatoare de etnobotanice. De altfel, anturajul pe care îl frecventează este destul de dubios, inclusiv gașca de tineri cu care a chefuit marți seara. Cu o nonșalanță ieșită din comun, minora le-a povestit anchetatorilor că obișnuiește aproape zilnic, împreună cu prietenii ei, să consume substanțe etnobotanice. Ba chiar a și menționat locurile din oraș preferate de consumatorii (și implicit dealer-ii!) de ”legale”: parcul de la Teatrul ”Victor Ion Popa”, în apropierea liceelor din oraș, în Grădina Publică (zona din imediata apropiere a crucii amplasată sus, la capătul scărilor) etc. Sunt exact acele locuri identificate anterior și de jurnaliștii de la Est News și care au fost nominalizate în campania de presă legată de consumul și traficul de etnobotanice, fenomen ce în ultimii ani a cunoscut o recrudescență fără precedent în Bârlad. Sperăm să fie încă un semnal de alarmă pentru autoritățile locale și, mai ales, pentru oamenii legii, cei îndrituiți să anihileze astfel de fenomene infracționale.

Protecția Copilului a declanșat o anchetă

În cazul de față, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a dispus, pe lângă sesizarea făcută la Poliția Bârlad, declanșarea unei anchete interne care să elucideze toate aspectele.

Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al instituției, a declarat pentru jurnaliștii de la Est News: ”Într-adevăr, minora a părăsit centrul în seara de 18 aprilie, fără a avea încuviințarea personalului. La scurt timp a fost sesizată Poliția Bârlad. Fata a revenit abia a doua zi în centru, dar s-a dispus efectuarea unei anchete în teren și la nivelul instituției noastre. Vrem să stabilim inclusiv dacă personalul de serviciu din ziua respectivă și-a respectat atribuțiile prevăzute în fișa postului. Trebuie spus că vorbim despre o adolescentă cu tulburări de comportament. În consecință, a fost formată o echipă mixtă, formată din psiholog și asistent social, care îi acordă fetei servicii de specialitate conform unui plan specific de intervenție”.

La rândul celor, cei de la Poliția Bârlad au declanșat cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs acest caz.

 

About Razvan Calin

x

Check Also

Apicultorii vasluieni au încasat un milion de lei, pentru pierderile provocate de vremea rea

Apicultorii care au înregistrat pierderi ...

Bilanțul donărilor de sânge la CJTS Bârlad

Anul 2019 nu a fost ...

Ce au descoperit edilii bârlădeni la punctele gospodărești?! (Video)

Dezamăgire cruntă în rândul reprezentanților ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: