Home » Politic » Declarație de presă a deputatului Daniel Olteanu, dupa alegerile din organizatia judeteana a PNL Vaslui

Declarație de presă a deputatului Daniel Olteanu, dupa alegerile din organizatia judeteana a PNL Vaslui

Respectul față de drepturile fiecărui membru al PNL Vaslui e mai important decât o funcție politică.

Le mulțumesc tuturor membrilor de partid care, informați fiind și cu accesul permis, s-au deplasat până la Vaslui pentru a participa la ceea ce ar fi trebuit să fie Conferința Organizației Județene a PNL. Din păcate, am fost nevoit să mă alătur majorității organizațiilor din județ și să nu girăm, prin prezența noastră, un eveniment la care ar fi trebuit să aibă acces toți colegii noștri care aveau acest drept.

Modalitatea de organizare a acestei conferințe s-a dovedit a fi o încercare premeditată de a deturna alegerile interne din traseul pe care l-ar fi asigurat o competiție liberă, fiind o confirmare a abuzurilor care au debutat cu ocazia Conferinței Municipale a PNL Bârlad.

Am auzit vorbindu-se, în toată această perioadă, de o așa-zisă „victorie a normalitățiiʺ în PNL Vaslui, în urma alegerilor care s-au desfășurat pȃnă acum în județ. Ceea ce unii dintre colegii noștri numesc o „victorie a normalitățiiʺ este, însă, o stare de fapt care nu are nimic de-a face cu o victorie, cu atȃt mai puțin cu normalitatea și, mai ales, cu moralitatea și colegialitatea în spiritul cărora ar fi trebuit și mi-aș fi dorit să fie organizate aceste alegeri interne.

Piedici, încălcări cu bună-știință de legi, regulamente și norme statutare, lipsă de respect față de membrii cu drepturi egale ai acestui partid, nenumărate încercări de dezbinare și, mai presus de toate, o campanie plină de ură la adresa mea și a tuturor celor care sunt lȃngă mine și care își doresc un PNL puternic, echilibrat și stabil la Vaslui – acestea au fost caracteristicile ultimei perioade.

În această situație, mă întreb: unde e normalitatea?

În organizația municipală Bȃrlad, sute de membri nu au fost lasați să își exprime intenția de vot, prin manifestări abuzive; practic, nu li s-au încasat cotizațiile necesare dreptului de vot. Sunt 200 de membri în organizația Bȃrlad care au fost nevoiți să achite cotizații și de câte trei ori, prin virament bancar, prin mandat poștal și pe bază de borderou. Rezultatul a fost alegerea unui președinte cu doar 80 de voturi, într-un municipiu în care PNL încă deține, scriptic, funcția de primar și jumătate din funcțiile de consilier local.

Convocatorul pentru alegerile din organizația Bârlad a fost întocmit în mod abuziv, de președintele interimar, prin obstrucționarea celor 200 de membri în exercitarea dreptului de vot, ceea ce m-a determinat să formulez contestație în fața Curții de Arbitraj a PNL, solicitând drept de vot pentru toți membrii organizației.

Întrucât o pronunțare nu a fost dată până în prezent, mă văd nevoit să fiu alături de majoritatea organizațiilor din PNL Vaslui și să contest ce ar fi trebuit sa fie Conferinta Județeană.

Convocatorul pentru Conferința Județeană trebuia, conform statutului și regulamentului PNL, dar și deciziei Nr. 9 a Biroului Permanent Național (BPN), să fie întocmit cu 5 zile înainte de Biroul Permanent Județean (BPJ), lucru care, de asemenea, nu s-a întâmplat.

Sunt organizații locale care nu au fost anunțate de secretariatul Comisiei de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (CODA) despre deciziile acestei comisii și care priveau regulile stabilite pentru alegeri, iar situația aceasta a dus, din nou, la obstrucționarea dreptului de vot a sute de membri din organizația județeană.

Alături de colegii mei, nu am putut legitima cu prezența noastră o sedință nestatutară. Rămân fidel unei competiții deschise, oneste, caracteristice PNL, și nu legii pumnului în gură. Partidul Național Liberal nu este compatibil cu astfel de practici, iar credința mea și a majorității organizațiilor din județ este că ʺliberalʺ înseamnă dreptate, respect față de lege, statut și regulamente.

Alături de colegii mei, nu am putut gira prin prezența noastră un așa-zis convocator, întrucât îmi doresc sa aibă acces la procedura de vot fiecare organizație locală, acești membri din județ fiind baza și spiritul partidului. Este rușinos să le cerem votul în campaniile electorale, dar să le îngrădim dreptul la vot în PNL Vaslui!

Le mulțumesc tuturor liberalilor din județ pentru sprijin și pentru lupta lor pentru o competiție deschisă. De asemenea, le mulțumesc și celor zece primari PNL care au fost alături de mine astăzi și au refuzat să legitimeze abuzurile din cadrul acestei întâlniri impropriu denumite Conferinta Județeana. Am convingerea că, în cele din urmă, va fi găsită acea cale spre normalitate care înseamnă, înainte de toate, respect, prin acces liber la vot pentru toți liberalii din Vaslui care au acest drept.

Daniel OLTEANU,

Deputat de Vaslui,

Candidat la funcția de președinte al BPJ Vaslui

22 aprilie 2017

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: