Home / Administratie / Iaca, poznă: încă un ministru a venit la Bârlad ca să facă marele anunț! Bârlădeni, țineți-vă să nu cădeți!

Iaca, poznă: încă un ministru a venit la Bârlad ca să facă marele anunț! Bârlădeni, țineți-vă să nu cădeți!

de Simona MIHĂILĂ

În mijlocul scenelor apocaliptice de ieri, când viscolul de aprilie smulgea copacii din pământ și frângea ca pe niște paie stâlpi de oțel, când zeci de oameni agonizau în așteptarea ambulanțelor împotmolite, zeci de drumuri au fost acoperite de nămeți, iar mii de familii au rămas fără apă și curent electric, la Bârlad se petreceau scene ireale. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, flancat de toată spuma PSD a județului (deputatii Adrian Solomon și Ana Birchall, precum și președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu), a chemat presa locală la sediul PSD pentru a da vestea: va fi construită șoseaua de centură a Bârladului.

A fost reeditată, practic, aceeași scenă din octombrie 2015, când tot într-o conferință de presă a fost rostită aceeași promisiune. Actorii principali erau personajele mai sus enumerare, însă ministrul Transporturilor se numea Iulian Matache.

În urmă cu și mai mulți ani, alți membri PSD (cu diferența că Buzatu era același) aduceau la Bârlad un alt ministru al Transporturilor (Ion Mitrea) care, la îndemul interesaților din teritoriu, promitea acelasi lucru: șosea de centură.

Mai aruncăm o privire peste umăr și ajungem în prima decadă a anilor 2000 și chiar mai departe, în anii ’90, când aceeași șosea de centură era tema de campanie a politicienilor locali. De fiecare dată se întâmpla mai mult ca sigur, fără îndoială, categoric!!! De fiecare dată finanțarea era mai mult decât certitudine, intentile mai mult decât onorabile, iar empatia cu bârlădeanul, în parametri!

Noi, ziaristii am obosit sa scriem, iar voi, bârlădenii, ați obosit să le mai dați crezare. Ei, însă , într-un penibil fără sfârșit, încearcă neobosit să-si reinventeze tonul, registrul și discursul doar-doar de-i vom mai vota încă o dată.

About Simona Vasile

x

Check Also

Ultima oră! Vântul puternic a distrus până acum trei acoperișuri la Bârlad (Foto/Video)

Două echipe ale Detașamentului de Pompieri Bârlad intervin  la ...

Investiții de milioane de euro la Vetrișoaia

Autoritățile locale din Vetrișoaia se pricep să administreze banii ...

Deficitul bugetar al Bârladului este de 7% în acest an! Consilierii PSD cer explicații primarului

Consilierii locali PSD amenință că nu vor vota proiectul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: