Home » Administratie » Zece gospodării și o locuință, inundate în Doagele, în urma topirii zăpezii. Patru familii, evacuate temporar

Zece gospodării și o locuință, inundate în Doagele, în urma topirii zăpezii. Patru familii, evacuate temporar

de Ionuț PREDA

Zece gospodării și o casă din Doagele au fost inundate în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în urma topirii zăpezii și revărsării unui râu care nu a putut prelua cantitate mare de apă. Patru familii s-au evacuat temporar din locuințe, fiind afectate mai multe fântâni și un drum județean.

Patru familii din Doagele au părăsit locuințele în cursul nopții de sâmbătă după ce apa revărsată din râul Lipova, care tranzitează satul, le-a inundat curțile, ca urmare a topirii bruște a zăpezii. De altfel, zece gospodării au fost afectate de inundații, apa intrând și în una dintre locuințe, de unde, ulterior, s-a retras. De asemenea, mai multe fântâni s-au colmatat, iar drumul județean care leagă comunitatea de drumul național DN 2F a rămas fără piatră pe o porțiune de aproximativ un kilometru.

Ca de fiecare dată atunci când crește debitul râului Lipova, se formează două blocaje în zona unor poduri subdimensionate. Important este că apa a început să se retragă, iar cele patru familii care s-au autoevacuat au putut reveni în locuințe. Să dea Dumnezeu să nu plouă, pentru că am avea probleme serioase. Imediat ce condițiile vor permite, vom dezinfecta fântânile și vom repara drumul”, ne-a declarat primarul comunei Dragomirești, Dănuț Iacob.

Mai multe autospeciale de pompieri s-au deplasat spre localitatea afectată de inundații în cursul nopții de sâmbătă, însă nu au putut ajunge în sat din cauza nivelului mare de apă din zona unuia din podurile care a creat blocaj pe râul Lipova.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: