Home » Administratie » 15 localități fără curent de mai bine de 72 de ore. Peste 540 de stâlpi de electricitate, distruși de intemperii

15 localități fără curent de mai bine de 72 de ore. Peste 540 de stâlpi de electricitate, distruși de intemperii

Cincisprezece localități din județ erau fără energie electrică, luni după-amiază, de peste 72 de ore, din cauza furtunii de zăpadă din a doua parte a săptămânii trecute. Echipele de intervenție ale Delgaz Grid au găsit peste 540 de stâlpi de electricitate care au fost distruși de intemperii.

Mii de familii din sudul și estul județului nu beneficiază de curent de mai bine de trei zile, după ce căderile abundente de zăpadă și rafalele puternice de vânt au distrus rețelele de electricitate. Reprezentanții Delgaz Grid susțin că, în urma intervențiilor din teren, aproximativ 90% dintre consumatorii afectați de condițiile meteorologice din a doua jumătate a săptămânii trecute au fost realimentați cu energie electrică. Astfel, luni după-amiază, mai erau nealimentate la rețea un număr de 15 localități, majoritatea de pe Valea Prutului.

Stația de transformare din Murgeni a fost realimentată duminică și estimăm că, în cursul zilei de mâine (n.r.-marți), va fi reconectată la sistemul de distribuție și stația din Fălciu. Refacerea liniilor de medie tensiune din județul Vaslui se va finaliza etapizat în cursul acestei săptămâni, în funcție de condițiile de acces în teren cu materialele și utilajele necesare. Multe dintre porțiunile de rețea avariate nu se găsesc în vecinătatea unor căi rutiere practicabile, accesul fiind dificil, mai ales în condițiile topirii zăpezii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Delagaz Grid, Sorin Munteanu.

Conform ultimelor evaluări făcute în teren de echipele de intervenție ale distribuitorului de electricitate, 28 de stâlpi de înaltă tensiune, circa 400 stâlpi de medie tensiune și peste 120 de stâlpi de joasă tensiune au fost distruși în județul nostru. În consecință, reprezentanții Delagaz Grid atrag atenția populației asupra pericolului de electrocutare și arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor sau chiar pătrunderea persoanelor în vecinătatea stâlpilor și cablurilor aflate la sol. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: