Home » Sanatate » Un bărbat de 62 de ani a decedat la Spitalul „Beldiman” după ce a băut antigel

Un bărbat de 62 de ani a decedat la Spitalul „Beldiman” după ce a băut antigel

Medicii de la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad au acordat în acest week-end asistență medicală și în cazul a două persoane care au încercat să se sinucidă. Din păcate, unul dintre pacienți a decedat în cele din urmă.

Sâmbătă, 22 aprilie, în jurul orei 16, ambulanța a adus la Urgențe un bărbat în vârstă de 62 de ani, din localitatea Motoșeni, în comă. Medicii l-au diagnosticat cu acidoză severă și comă de gradul III în urma intoxicării voluntare cu antigel.

„Pacientul adus în comă a fost intubat, a fost pus pe hemodializă, dar, din păcate, starea lui de sănătate s-a agravat, bărbatul decedând după 10 ore. Antigelul este o substanță deosebit de toxică, și odată ingerată, pune în mare pericol viața pacientului”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului în relația cu mass-media.

Un alt caz de tentativă de suicid, de această dată eșuată, este cel a unei femei de 46 de ani din Zorleni, adusă la CPU, vineri 21 aprilie, la ora 23.30. După investigațiile de specialitate s-a constatat că femeia a înghițit cu bună știință mai multe pastile de Naproxen și Mydocalm. Pacienta se află în afara oricărui pericol, dar după acest episod depresiv, a fost internată la secția Psihiatrie, femeia neregăsindu-se până acum în evidențele acestei secții. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: