Home » Sport » Echipa de rugby tag a Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, calificată la faza finală a Gimnaziadei

Echipa de rugby tag a Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad, calificată la faza finală a Gimnaziadei

Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” Bârlad e în cărți pentru a-și îmbogăți panoplia de trofee, după ce a obținut calificarea la faza finală a Gimnaziadei la rugby tag. Echipa pregătită de Bogdan Jora a devenit campioană națională anul trecut, chiar la Bârlad. Palmaresul ei este impresionant – a fost campioană națională în 2012, 2013, 2015 și 2016.

Bârlădenii au avut câștig de cauză, în meciul pentru locurile I – II la faza zonală, în fața omologilor de la Școala Gimnazială „A. I. Cuza” Podu Iloaiei, Iași (profesor Marian Cucuteanu), scor 12 – 9. Competiția a avut loc vineri, în sala Orizont a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău. Au participat echipele câștigătoare la fazele județene din Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui. Pe locul trei s-a clasat Școala Gimnazială Ipotești, Suceava (profesor Adrian Blezneac), care a învins cu 12 – 6 Școala Gimnazială Palanca, Bacău (profesor Mirela Teodora Pricob). Liceul „Vasile Conta, Târgu Neamț (profesor George Afloarei) a terminat pe cinci, în dauna celor de la Liceul Teoretic „Anastasie Basota” Pomirla (profesor Cristian Florin Ionel).

Felicitări tuturor participanților care au făcut un efort imens să ajungă la acesta competiție. Vremea ne-a jucat feste, a nins, a viscolit, au fost drumuri închise, microbuze blocate aproape 2 ore în coloane de mașini și cu toate acestea competiția a avut loc. Au fost meciuri frumoase, echipe care au dominat prin experiența acumulată în decursul câtorva ani, dar și echipe care deși au început în septembrie 2016 să practice acest sport au ajuns până la faza zonală. Toți participanții au primit premii și cupe din partea FRR, ISJ Bacău și COSR”, a declarat Gabriela Surmei Balan, Director Regional de Dezvoltare Moldova Nord.

Din echipa de rugby tag a Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” Bârlad fac parte Toma Mârzac, Ovidiu Neagu, Vlad Balan, Dragoș Mihoc, Andrei Bărbăscu, Fabian Bunu, Andrei Comănescu, Iustin Neagu, Ginel Mihai, Ștefania Mihok, Paula Ursache, Alexandra Antofi, Teodora Grigore, Andrei Rășcanu și Cristian Comănescu. Bârlădenii au fost premiați de către Prorectorul Universitații “Vasile Alecsandri” din Bacau, Dan Mirza.

Faza națională va avea loc la Suceava, în perioada 18-21 mai. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: