Home » Administratie » Toți consumatorii rămași fără energie electrică din cauza intemperiilor, realimentați după zece zile

Toți consumatorii rămași fără energie electrică din cauza intemperiilor, realimentați după zece zile

Toți consumatorii din județul nostru rămași fără energie electrică pe 20 și 21 aprilie din cauza intemperiilor au fost realimentați după zece zile de intervenții ale furnizorului de electricitate. Reconectarea celor peste 60.000 de abonați rămași fără curent s-a făcut treptat, prin intervenția a peste 350 de electricieni din cinci județe, care au avut de remediat aproximativ 2.000 de avarii.

Delgaz Grid a reușit realimentarea cu energie electrică în totalitate a celor peste 60.000 de consumatori rămași fără curent în perioada 20-21 aprilie ca urmare a căderilor abundente de zăpadă și a rafalelor de vânt. Ultimii abonați au fost reconectați, luni, la rețeaua de electricitate, după zece zile în care echipele de intervenție ale furnizorului de electricitate au lucrat aproape continuu.

Aproximativ 2.000 de avarii au fost înregistrate în rețeaua aeriană de electricitate din Vaslui, ca urmare a condițiilor meteorologice extreme din ultima decadă a lunii aprilie. Au fost distruși stâlpi, elemente de susținere și izolație, precum și conductoare, fapt ce a cauzat întreruperea alimentării cu energie pe toate nivelele de tensiune, pe zone extinse din județ. Prin efortul susținut a peste 350 de electricieni și ingineri din județele Vaslui, Iași, Bacău, Botoșani și Vrancea s-a reușit alimentarea cu energie electrică a consumatorilor casnici din județul Vaslui”, a declarat, luni, responsabilul mass-media al Delgaz Grid, Cornel Zaiț.

Cele mai afectate zone rămase fără energie electrică au fost sudul și estul județului, aproximativ 500 de stâlpi de electricitate fiind distriuși de intemperii. Realimentarea integrală a consumatorilor s-a făcut cu patru zile mai repede față de termenul convenit inițial între furnizorul de electricitate și conducerea Ministerului Energiei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: