Home / Administratie / Alunecări de teren în comuna Ivești

Alunecări de teren în comuna Ivești

Condițiile meteorologice nefavorabile înregistrate în perioada 20-22 aprilie au declanșat o serie de alunecări de teren în comuna vasluiană Ivești, existând riscul ca un bazin ce alimentează satul reședință să fie avariat.

Pentru moment, nu se pune problema ca zona să rămână fără apă, deoarece celelalte două bazine nu au fost afectate de alunecările de teren. După primele evaluări, pagube însemnate sunt înregistrate pe anumite suprafețe de vii și pășune, afectate de fenomenul alunecărilor de teren.

“Împreună cu Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Gheorghe Blagoci, și primarul comunei Ivești, Nistor Dumitrache, am verificat la fața locului situația apărută și am constatat că deocamdată fenomenul alunecărilor de teren este ținut sub control. Vom forma la nivel de județ o comisie de evaluare, pentru a stabili măsurile urgente de stopare a alunecărilor de teren. Vom monitoriza în continuare situația apărută, astfel încât să preîntâmpinăm anumite dezastre, mai ales că în zonă se află unul din cele trei bazine de alimentare cu apă a localității”, a declarat ieri prefectul județului Vaslui, Isabel Bogdan. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Daune plătite de 16.240 lei, prin polițele de asigurare obligatorie a locuinței

La sfârșitul lunii august 2019, ...

Parcul de joacă din zona Crolux – Bârlad intră în proces de modernizare

Locul de joacă pentru copii ...

Bătrân din Bogdănești, lovit de o mașină după ce a încercat să traverseze strada fără să se asigure

Un bărbat de 72 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: