Home » Justitie » Apel a procurorilor în favoarea bătrânei condamnată la cinci ani de închisoare după ce l-a omorât pe cel care încerca să o violeze

Apel a procurorilor în favoarea bătrânei condamnată la cinci ani de închisoare după ce l-a omorât pe cel care încerca să o violeze

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au făcut apel la sentința dată de instanță de judecată prin care o bătrâna de 80 de ani, din Tăcuta, a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare după ce și-a omorât un consătean. Anchetatorii doresc menținerea încadrării inițiale, cea de lovituri cauzatoare de moarte, și nu de omor, dispusă de judecători, ceea ce ar avantaja-o pe femeie.

Sentința dată de Tribunalul Vaslui, de cinci ani de închisoare pentru omor, în cazul bătrânei de 80 de ani, din Tăcuta, care și-a ucis un consătean care a încercat să o violeze, a fost atacată cu apel atât de către procurori cât și de femeie. Prin acțiunea făcută, magistrații Parchetului Vaslui au solicitat condamnarea bătrânei pentru lovituri cauzatoare de moarte, așa cum a reieșit din anchetă și, de altfel, cum s-a dat soluția în rechizitoriul înaintat în instanță. Procurorii recunosc că apelul făcut este în favoarea femeii, ceea ce se întâmplă foarte rar în România.

Noi am considerat că încadrarea pe care am făcut-o, respectiv lovituri cauzatoare de moarte, este una bună, în condițiile în care a fost aprobată și de către șeful unității de Parchet. Să spunem că este în favoarea femeii acest apel, având în vedere că pentru încadrarea pe care am făcut-o ca procuror se poate da și închisoare cu suspendare”, ne-a declarat procurorul de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Vaslui, Alice Ruja.

Bătrâna de 80 de ani a fost condamnată, la sfârșitul lui aprilie, la cinci ani de închisoare pentru omor, după ce a ucis în bătaie un bărbat cu 22 de ani mai tânăr care a vrut să o violeze în timp ce se afla la băut în locuința femeii cu un fiu de-al acesteia.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, bătrâna de 80 de ani l-a lovit de mai multe ori cu picioarele pe bărbatul de 56 de ani, după ce acesta s-a împiedicat și a căzut în curtea locuinței femeii. În urma loviturilor primite, victima a murit în foarte scurt timp, fără a mai putea fi salvată de către echipajul medical solicitat la numărul de urgență 112. Anterior crimei, bărbatul ar fi început să o mângâie pe bătrână și să o tragă de fustă, într-un moment în care cei doi rămăseseră singuri în casa femeii. Fiul acesteia era plecat să cumpere o sticlă de băutură, lăsându-l pe consăteanul său să-l aștepte în locuința mamei sale. În acel moment, bărbatul de 56 de ani s-ar fi năpustit asupra femeii, potrivit declarației dată de aceasta anchetatorilor, cu scopul de a o viola. Lovită de mai multe ori cu pumnii, bătrâna a reușit să scape și să iasă din locuință pentru a striga după ajutor. Bărbatul a ieșit după bătrână, însă s-a împiedicat în curte din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla. Profitând de situație, femeia a început să-l lovească pe agresor până când acesta nu a mai mișcat. Ulterior, a sosit și fiul bătrânei, care a anunțat ambulanța, însă echipajul medical a constatat decesul bărbatului de 56 de ani. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: