Home » Sport » CSS Bârlad, lider autoritar la mini rugby, în Campionatul Regional Moldova

CSS Bârlad, lider autoritar la mini rugby, în Campionatul Regional Moldova

CSS Bârlad are copii extrem de talentați la sportul cu balonul oval și dovedește asta din plin prin faptul că este lider în Campionatul Regional de Minirugby Moldova Nord. Bârlădenii ocupă primul loc la toate cele patru categorii de vârstă (U8, U10,U12 și U14).

CSS Bârlad e lider la U8 cu 29 de puncte, cu 11 mai multe decât CSM Suceava. Completează podiumul o altă reprezentantă a județului nostru, AS Voința Tanacu., cu 11 puncte. Pe patru se află CSS Gura Humorului, cu patru puncte.

La U10 bârlădenii au 72 de puncte, cu 22 mai mult decât AS Voința Tanacu. Urmează RC Pașcani și CSM Sucava, cu 43, respectiv 32 de puncte. Locul cinci e ocupat de Colegiul Ștefan cel Mare Târgu Neamț, cu 28 de puncte, iar pe șase se află CSS Unirea Iași, cu 16 puncte. Ultimele două locuri sunt ocupate de AS Pilierul Prisacani și Școala Gimnazială Ipotești, care au 13 puncte.

CSS Bârlad e lider autoritar și la U12, unde are 70 de puncte. Locul doi e ocupat de CSS Gura Humorului, cu 41 de puncte, iar pe trei se află CSS Unirea Iași, cu 32 de puncte. Locurile 4 și 5 sunt ocupate de ACS Amicii Suceava și AS Vetrișoara, cu 22, respectiv 5 puncte. Urmează Grup Școlar CF Unirea Pașcani și AS Pilierul Prisacani, cu 3, respectiv 0 puncte.

Rugbyștii bârlădeni ocupă prima poziție și la U14, unde competiția e ceva mai disputată. CSS Bârlad are 70 de puncte și e urmată îndeaproape de CSS Gura Humorului și Școala Gimnazială Cornu Luncii, cu 63, respectiv 61 de puncte. Urmează în clasament CSS Unirea Iași, cu 47 de puncte și CSM Suceava, cu 33 de puncte. Pe șase se află ACS Amicii Suceava, cu 22 de puncte, iar pe șapte și opt, cu câte 7 puncte se situează Grup Școlar CF Unirea Pașcani și CSS Tecuci. AS Pilierul Prisacani ocupă ultima poziție, cu trei puncte.

După cum s-au comportat copiii weekend-ul trecut și în toată perioada de când se pregătesc mă aștept la locuri pe podium. Au ascultat indicațiile tactice și au dat dovadă de disciplină pe toată perioada desfășurării competiției. Vin din plăcere pentru acest sport frumos și e foarte bine, au aici toate ingredientele necesare pentru un viitor frumos. Mai avem însă de muncă și deocamdată trebuie să repetăm aceleași rezultate peste două săptămâni, la Târgu Neamț. Sau să obținem chiar unele mai bune, pentru că sunt capabili”, a declarat pentru Est News antrenorul Ionuț Isaac.

CSS Bârlad a participat sâmbătă, la Suceava, la cea de-a VI-a etapă a Campionatului Regional de Minirugby Moldova Nord. Turneul a fost organizat de către ACS Amicii Suceava pe stadionul de rugby Unirea Suceava. Competiția a fost organizată la toate cele patru categorii de vârstă, U8, U10, U12 și U14, în total participând 17 echipe. Bârlădenii au reușit la U14 o victorie cu Școala Gimnazială Cornu Luncii (12 – 0) și un egal cu CSS Unirea Iași (5 – 5). La U12 a învins în ambele partide disputate, scor 15 – 0 cu CSS Gura Humorului și 10 – 5 cu ACS Amicii Suceava. Tot două victorii a reușit și la U10, cu 20 – 5, împotriva formațiilor RC Pașcani și Colegiul Ștefan cel Mare Târgu Neamț. La U8 a disputat o singură partidă și a învins categoric AS Voința Tanacu, scor 40 – 5. Meciurile au fost arbitrate de catre Ionuț Flutur, Ionuț Cremenitchi, Dragoș Bărgăoanu, Ionuț Coca și Mihai Coca. Mai sunt două etape din Campionatul Regional Moldova Nord de minirugby pe 13 mai 2017 la Târgu Neamț și 27 mai 2017 la Suceava, organizator de aceasta data CSM Suceava.

„A fost un turneu foarte bine organizat la care au participat 17 echipe la cele patru categorii de vârstă. Avem alături de noi înscriși în acest campionat cinci profesori de educație fizică, pasionați de acest sport și care participă cu echipele unităților de învățământ, toată admirația noastră pentru eforturile făcute să participe la aceste turnee. A fost o zi perfectă în prima jumătate a turneului cu mult soare, dar care s-a ascuns de ploaia torențială ce ne-a făcut să întrerupem competiția pentru aproximativ 30-40 minute, după care s-au putut reluă meciurile la categoria U14. Am văzut multe fete care au participat la categoria U14 cu calități deosebite atât la CSM Suceava, cât și la CSS Gura Humorului, felicitări antrenorilor pentru încrederea acordată lor. Participanții au primit premii din partea organizatorilor alături de care au fost și DJST Suceava, CSM Suceava și diferiți sponsori.”, a declarat Gabriela Surmei-Balan, Director Regional de Dezvoltare Moldova Nord. (George PROCA)

About Tehno Redactor