Home » Justitie » Dosare penale pentru doi vasluieni, prinși la volan deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice

Dosare penale pentru doi vasluieni, prinși la volan deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice

Doi conducători auto care au încălcat prevederile în vigoare în ceea ce privește circulația pe drumurile publice sunt cercetați penal. Unul dintre aceștia a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Un tânăr de 26 de ani, din comuna Zăpodeni, se deplasa duminică dimineață cu un autoturism pe strada Metalurgiei din municipiul Vaslui, când un polițist din cadrul Biroului Rutier Vaslui i-a semnalizat să oprească. Șoferul și-a continuat însă drumul spre Zona Industrială, fiind oprit după 300 de metri. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în baza de date privind deținătorii de permise auto s-a stabilit faptul că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Polițiștii l-au reținut pe tânăr pentru 24 de ore, pe numele lui fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui mai efectuează cercetări pentru aceeași infracțiune un bărbat în vârstă de 48 de ani, din municipiul Vaslui. Bărbatul, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, s-a deplasat luni seara cu autoturismul pe strada Ștefan cel Mare. La un moment dat, acesta nu a păstrat o distanță suficientă și a intrat în coliziune cu un autoturism, condus regulamentar în aceeași direcție de deplasare, de către un bărbat în vârstă de 38 de ani, din municipiul Vaslui. În urma impactului, mașina condusă de bărbatul de 38 de ani a fost proiectată într-un alt autovehicul, parcat pe partea dreaptă a părții carosabile. Conducătorii auto implicați în eveniment au fost testati cu aparatul alcooltest. Testarea alcoolscopică a bărbatului în vârstă de 48 de ani a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Testarea bărbatului de 38 de ani a indicat faptul că acesta nu a consumat băuturi alcoolice. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: