Home » Social » Fermierii vasluieni au scăpat ieftin, după ninsorile abundente din aprilie
Gigel Crudu, directorul Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Vaslui

Fermierii vasluieni au scăpat ieftin, după ninsorile abundente din aprilie

Șeful Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, Gigel Crudu, a declarat, ieri, că în urma ninsorilor abundente din perioada 20 – 22 aprilie în agricultura locală s-au înregistrat pagube mai mici decât cele prognozate, fiind afectate în diferite proporții aproximativ 95 de hectare cu livezi, culturi de rapiță și legume.
“La rapiță a fost raportat un grad de afectare de 45 la sută, la plantațiile cu livezi s-au înregistrat pierderi între 40 și sută la sută, iar la legume, gradul de afectare raportat de cultivatori este de 45 la sută. În ciuda amplorii fenomenelor înregistrate, pierderile nu sunt deloc mari. A fost o situație extremă, cu care nu ne-am mai confruntat, dar plantele au fost mature și au rezistat în cea mai mare parte. Poate mai sunt mici suprafețe afectate, dar ele nu au fost raportate”, a declarat directorul DAJ Vaslui.
El a precizat că pentru culturile afectate de vremea rea nu se pune problema solicitării unor despăgubiri, deoarece suprafața este mică. În perioada 20 – 22 aprilie, județul Vaslui s-a aflat sub cod portocaliu de ninsoare și vânt puternic. La acel moment, fermierii vasluieni au preconizat că vor înregistra pierderi foarte mari, mai ales la plantațiile de livezi, viță-de-vie, rapiță și legume în spații protejate. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: