Home » Justitie » Sfeșnice de argint ascunse în locul roții de rezervă, depistate la Vama Albița

Sfeșnice de argint ascunse în locul roții de rezervă, depistate la Vama Albița

Un bucureștean în vârstă de 44 ani a fost prins de lucrătorii vamali și polițiștii din Punctul de Trecere a Frontierei Albița cu patru sfeșnice ascunse în compartimentul motor și în compartimentul roții de rezervă ale unui autoturism marca Honda, în scopul sustragerii de la control.
“La Punctul de Trecere a Frontierei Albița din județul Vaslui s-a prezentat, pentru a intra în țară, un cetățean în vârstă de 44 de ani, cu domiciliul în municipiul București, conducând un autoturism marca Honda, înmatriculat în Republica Moldova. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului, ocazie cu care echipa comună de control formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră a descoperit ascunse în compartimentul motor și în compartimentul roții de rezervă ale autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, patru sfeșnice din metal alb cu marcaj 800, presupus a fi argint”, precizează un comunicat de presă remis de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.
Existând suspiciuni că sfeșnicele fac parte din patrimoniul cultural, a fost luată măsura indisponibilizării obiectelor respective în vederea expertizării. Totodată, bărbatul a fost amendat cu suma de 8.000 lei. (G.P)

About Tehno Redactor