Home » Justitie » Bărbatul din Popeni care și-a violat fiica de 11 ani, condamnat la cinci ani de închisoare, limita minimă prevăzută de Codul Penal

Bărbatul din Popeni care și-a violat fiica de 11 ani, condamnat la cinci ani de închisoare, limita minimă prevăzută de Codul Penal

Bărbatul de 34 de ani, din Popeni, arestat preventiv la sfârșitul anului trecut după ce și-a abuzat sexual fiica de 11 ani în timp ce mama copilei se afla la serviciu, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru viol. Pedeapsa este cea mai mică prevăzută de Codul Penal, în condițiile în care tânărul a mers în instanță pe acordul de recunoaștere.
Judecătoria Bârlad l-a condamnat la cinci ani de închisoare pe Lică Melinte pentru viol, după ce și-a abuzat sexual fiica în vârstă de 11 ani într-un moment în care soția sa nu era acasă. Pe lângă pedeapsa cu executare, bărbatul de 34 de ani a fost obligat de către instanță să plătească și daune morale de 50.000 de lei către victimă. De asemenea, judecătorii i-au impus tatălui copilei ca, după ispășirea pedepsei, să nu comunice sub nicio formă și să nu se apropie la o distanță mai mică de o sută de metri de fiica sa, măsură valabilă pentru o perioadă de trei ani.
Sentința dată de Judecătoria Bârlad, cea mai mică prevăzută de Codul Penal pentru infracțiunea de viol a cărei victimă are sub 14 ani și este membru al familei, nu este definitivă. Bărbatul a mers pe acordul de recunoaștere, ceea ce a făcut ca limitele pedepsei să fie reduse cu o treime.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, fata de 11 ani a fost violată de către tatăl său în locuința conjugală, profitând de faptul că soția sa se afla la serviciu la un magazin din comună. Abuzul sexual a fost confirmat și de către medicii legiști, în urma unei expertize de specialitate. Pe timpul cercetărilor, anchetatorii au stabilit că bărbatul ar mai fi încercat încă odată să-și violeze fiica. Abia a doua oară, fata de 11 ani a povestit mamei sale că a fost abuzată sexual, femeia sesizând Poliția. Totodată, pentru securitatea sa, copila a fost internată pentru o scurtă perioadă de timp într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, unde a fost inclusă într-un program ce vizează remiterea traumei suferită.

Bărbatul de 34 de ani a fost arestat preventiv, la mijlocul lunii decembrie 2016, de către magistrații Judecătoriei Bârlad, măsura fiind menținută și în prezent. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: