Home / Administratie / Bugetarii se plâng de lipsa personalului în instituțiile publice
Ciprian Trifan

Bugetarii se plâng de lipsa personalului în instituțiile publice

Cele mai multe instituții publice din județul Vaslui se confruntă cu o gravă lipsă de personal, e de părere Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

Acesta și-a manifestat, ieri, speranța că măririle salariale anunțate de Guvern vor duce la diminuarea deficitului de personal în sistemul bugetar: “Fie că vorbim de Consiliul Județean, sau instituții din subordinea acestuia, fie că ne referim la serviciile deconcentrate, la spitale sau la primăriile din județ, toate se confruntă cu grave probleme de personal, care se răsfrâng în activitatea prestată și afectează în final cetățeanul. În general, tinerii, care sunt bine pregătiți preferă să plece în străinătate, unde sunt mult mai bine plătiți. Mulți lucrează în instituții câțiva ani, după care pleacă. Eu sper că, odată cu măririle salariale anunțate de Guvern, se va mai acoperi din deficitul de personal, dar vom avea parte, totodată, de o profesionalizare a colectivelor”.

Printre instituțiile care se confruntă cu probleme de personal se numără și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. “Funcționăm de ani zile cu personal insuficient, lucru care este destul de dificil într-un județ cu o problematică socială complexă. Facem mereu angajări, dar sunt situații în care ritmul plecărilor angajaților din sistem este mai mare decât cel al angajărilor. În domeniul asistenței sociale avem persoane foarte bine pregătite, specialiști care sunt așteptați cu brațele deschise în țări ale Europei în care acest domeniu este bine plătit”, a afirmat Ionel Armeanu Ștefănică, directorul instituției.

Și Isabel Bogdan, prefectul județului Vaslui, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa de personal din instituțiile publice, spunând că mulți dintre angajați sunt suprasolicitați. După ce o salariată a unui serviciu aflat în subordinea Instituției Prefectului a leșinat în timpul programului de lucru și a fost preluată de un echipaj SMURD, în cursul săptămânii trecute, prefectul a spus că se teme că “angajații vor ceda unul câte unul, din cauza volumului imens de muncă”. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

Primăriile din județ, corigente la capitolul respectarea cerințelor minime de securitate a angajaților la locul de muncă

Instituțiile de administrație publică din ...

Distinsa farmacistă Ana Sârbu a murit cu regretul că Galeria de Artă „N.N. Tonitza” nu a fost sprijinită de conducerea orașului

de Mihaela NICULESCU Prea târziu! ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: