Home » Administratie » Bârlad, „galaxia”de care autoritățile PSD ale județului vor să știe doar când au nevoie de voturi

Bârlad, „galaxia”de care autoritățile PSD ale județului vor să știe doar când au nevoie de voturi

Vestea că în curând cartierele Munteni și Podeni vor avea canalizare îi bucură enorm pe cetățenii care locuiesc în aceste zone mărginașe ale Bârladului. Din păcate, locuitorii fundăturilor I, II și III Elena Doamna din cartierul Podeni nu au motiv de bucurie întrucât au aflat că străzile lor nu au fost incluse în proiectul demarat de primărie.

Am prezentat nemulțumirea noastră pe Facebook-ul Primăriei iar cineva ne-a răspuns că noi locuitorii din cele trei fundături nu vom beneficia de avantajele canalizării pentru că «facem parte din altă galaxie». Ne-am interesat pe la diferite persoane care ne-au spus că străzile noastre figurează ca având deja canalizare, de aceea nu au fost incluse în proiectul privind realizarea canalizării în Munteni și Podeni.”, ne-a declarat o bârlădeancă ce locuiește pe Fundătura nr I Elena Doamna.

Lucrurile nu stau chiar așa cum a aflat din surse neautorizate doamna care ne-a sesizat legătură cu această problemă. Ea și vecinii care locuiesc în cele trei fundături nu „fac parte din altă galaxie”, străzile lor fac parte în schimb dintr-un alt proiect, cel de reabilitare rețele de apă și canalizare a Aquavas Vaslui. Cele trei fundături figurează în acest proiect în care sunt incluse alte peste 100 de străzi din Bârlad și nu în cel inițiat de primărie în care sunt incluse 75 de străzi.

În cadrul proiectului de reabilitare rețele de apă și canalizare al Aquavas Vaslui, proiect finanțat în proporție de 85% din fonduri Europene, la Bârlad s-a realizat până acum reabilitarea stației de tratare și construirea unei noi stații de epurare. Reprezentanții Aquavas Vaslui declară că în acest moment se derulează licitațiile pentru alegerea unui consultant care să proiecteze rețelele de apă. Anul trecut a fost reziliat contractul cu proiectantul câștigător întrucât acesta nu obținuse autorizația de construire și nici avizul ISU.

Reprezentanții Aquavas mai spun că în această toamnă va fi ales și executantul lucrărilor rețelelor de apă și canalizare în urma unei licitații și dacă nu vor exista contestații care să ducă la prelungirea termenului perioadei de începere a lucrărilor, câștigătorul licitației va putea să treacă la fapte anul care vine. Prin urmare, este posibil ca în doi ani și locatarii fundăturilor I,II și III Elena Doamna să aibă canalizare pe străzile lor. (Mihaela NICULESCU)

Citeste si: ”Județul Vaslui, deposedat de zeci de milioane de euro!”

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: