Home » Sport » Fotbal spectacol în Liga a V-a! Peste 50 de goluri marcate etapa trecută

Fotbal spectacol în Liga a V-a! Peste 50 de goluri marcate etapa trecută

Iubitorii de fotbal au fost martori weekend-ul trecut la partide extrem de spectaculoase în Liga a V-a. Au fost marcate 53 de goluri în nouă partide, o medie de aproape șase pe meci. Cele mai multe, 28, au fost opera fotbaliștilor care evoluează în Seria I Vaslui Vest. Deși primul loc e deja adjudecat în toate seriile, în urma rezultatelor înregistrate au avut loc modificări în configurația podiumurilor.

Liderul seria I Vaslui Vest, Racova Pușcași s-a distrat cu Avântul Zăpodeni, scor 12 – 0 (5 – 0). Prima clasată este calificată în mini play-off, pentru că are cu 13 puncte peste ocupanta locului patru, cu două etape înainte de terminarea Fazei 1. Viitorul Rebricea a reușit să învingă SC 2000 Lipovăț detașat, scor 4 – 1. Prima repriză a fost însă echilibrată, iar la pauză scorul era 1 – 1. SMART Negrești Vaslui s-a distanțat de ocupanta locului patru, după ce a învins cu 6 – 4 pe Voința Ștefan cel Mare. Negreștenii conduceau la pauză cu 3 – 1, însă gazdele au luptat din răsputeri pentru mini play-off și au fost mult mai competitivi în partea secundă. Inter Sport Vaslui a pierdut cu Vulturul Bălteni, scor 0 – 1 și va trebui să se întrebuințeze în ultimele etape pentru calificare.

Racova Pușcași ocupă primul loc, cu 31 puncte, după zece victorii și o remiză. Viitorul Rebricea ocupă locul doi cu 22 puncte, urmată de SMART Negrești, cu 21 de puncte. Inter Sport Vaslui e pe patru, cu 18 puncte. Ocupanta locului cinci, Voința Ștefan cel Mare, are 15 puncte, dar are și două meciuri mai puțin disputate. Urmează Vulturul Bălteni, cu 12 puncte și SC 2000 Lipovăț, cu 6 puncte. Ultima clasată, Avântul Zăpodeni, are doar trei puncte.

Flacăra Muntenii de Sus a câștigat autoritar derby-ul primelor două clasate din seria II Vaslui Est, scor 5 – 0 cu Star Tătărani. E calificată matematic în mini play-off deoarece are cu 17 puncte mai multe decât ocupanta locului cinci. FC Rapid Brodoc a învins Avântul Soleșți cu 2 – 1 și a egalat ocupanta locului doi. Golaverajul mai slab a împiedicat-o deocamdată să urce în clasament, însă are un meci mai puțin disputat decât Star Tătărani. Viitorul Văleni a obținut cea mai categorică victorie, scor 7 – 1 cu FC Ghergheleu. Meciul dintre Dinamic Boțești și Victoria 2013 Muntenii de Jos nu s-a mai disputat deoarece una s-a retras și cealaltă a fost exclusă din competiție.

Flacăra Muntenii de Sus e lider, cu 32 puncte, urmată de FC Star Tătărani și FC Rapid Brodoc, cu 19 puncte. Pe patru e Viitorul Văleni , cu 16 puncte, iar pe cinci Avântul Solești, cu 15 puncte. Locul șase e ocupat de Victoria 2013 Muntenii de Sus, cu 13 puncte. Pe șapte e FC Ghergheleu, tot cu 13 puncte, iar pe opt Dinamic Boțești, cu șapte puncte.

Avântul Băcani a urcat pe doi după ce a învins liderul FDR Tutova, scor 3 – 2. A profitat astfel de faptul că Steaua Ivești a stat și a depășit-o datorită golaverajului superior. FC Vinderei a obținut al treilea succes din acest sezon, scor 3 – 1 cu Unirea Alexandru Vlahuță.

FDR Tutova are un parcurs aproape perfect până acum, cu 24 puncte după zece partide. Steaua Ivești ocupă locul doi. Pe doi și trei se află Avântul Băcani și Steaua Ivești, care au 15 puncte. Ambele au un meci mai puțin disputat. Urmează FC Vinderei și Unirea Alexandru Vlahuță, ambele cu 9 puncte. Au mai rămas de disputat opt etape și doar două echipe se vor califica în semifinale, unde vor întâlni primele două clasate din mini play-off-urile celorlalte serii. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: