Home » Social » Șeful Postului de Poliție Pochidia a primit ”distincție de onoare” din partea șefilor săi, după ce, în timpul său liber, a salvat un bărbat de la sinucidere

Șeful Postului de Poliție Pochidia a primit ”distincție de onoare” din partea șefilor săi, după ce, în timpul său liber, a salvat un bărbat de la sinucidere

Conducerea Poliției Județene i-a acordat, miercuri, ”distincția de onoare” șefului Postului de Poliție Pochidia, Ștefan Partene, după ce, în urmă cu câteva zile, acesta a salvat de la moarte un bărbat de 42 de ani, care își pusese ștreangul în jurul gâtului cu intenția de a se sinucide.

Polițistul a primit placheta într-un cadru festiv, la care au fost prezenți mai mulți colegi, precum și prefectul județului, Isabel Bogdan. Potrivit șefilor IPJ, distincția de onoare i-a fost acordată agentului Ștefan Partene ”în semn de apreciere a profesionalismului și devotamentului de care a dat dovadă în activitatea desfășurată, curajul manifestat, competența și credința în valorile umane”.

Este o onoare să-l avem printre noi pe acest polițist și ne dorim ca toți colegii să-i urmeze exemplul și să acționeze și de acum înainte în același mod. Nu-mi rămâne decât să-i mulțumesc pentru fapta sa”, a declarat șeful Poliției Județene Vaslui, Doru Gabriel Panțiru.

Declarat ”eroul zilei” de către IGPR în urmă cu trei zile, șeful de post din Pochidia a reușit să salveze un bărbat de 42 de ani din comună, care intenționa să se sinucidă. Poliția a fost alertată prin numărul de urgență 112 de către fiul bărbatului. Anunțat prin telefon de către colegi, agentul Ștefan Partene s-a dus imediat la locuința indicată, deși se afla în timpul liber. Polițistul l-a găsit pe bărbatul de 42 de ani cu ștreangul în jurul gâtului și cu fiul său ținându-l de picioare. În aceste condiții, șeful Postului de Poliție Pochidia a intervenit și a reușit să-i dea la timp sfoara din jurul gâtului înainte ca bărbatul să se sinucidă. Ulterior, agentul și-a anunțat colegii de serviciu, care l-au transportat pe sinucigaș cu o mașină de poliție la Spitalul de Urgență Bârlad, unde a fost internat la Secția de Psihiatrie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: