Home » Invatamant » Simpozion interjudețean organizat de Școala „Iacov Antonovici” din Bârlad

Simpozion interjudețean organizat de Școala „Iacov Antonovici” din Bârlad

„Învățământul românesc de la tradiție și cultură la inovație” – aceasta este tema simpozionului care va fi găzduit sâmbătă, 6 mai, de Școala Gimnaziala „Iacov Antonovici” din Bârlad. Partenerii acestei școli bârlădene, care este și inițiatoarea simpozionului, sunt Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Primăria Bârlad și Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Simpozionul interjudețean, aflat la prima ediție, se adresează cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și urmărește stimularea potențialului creativ și inovator al cadrelor didactice și valorificarea experiențelor didactice pentru aplicarea strategiilor moderne în învățământul tradițional românesc.

„Am hotărât să organizăm acest simpozion pentru a putea oferi ocazia colegilor din învățământul preuniversitar de a împărtăși experiența lor la catedră și altor colegi din țară. Am ales tema simpozionului «Învățământul românesc de la tradiție și cultură la inovație» pentru că ni s-a părut o temă foarte actuală, având în vedere că în ultimii ani se aduce în discuție tot mai des sintagma «Școala nu mai este ce era odată!». Este și normal, pentru că sistemul de învățământ evoluează odată cu societatea. Cadrul didactic preuniversitar trebuie însă să poată să îmbine cu meșteșug metodele tradiționale ale învățământului cu cele moderne inovative”, a declarat pentru Est News Mariana Balan, directoarea Școlii „Iacov Antonovici”.

Vor participa cu lucrări 63 de cadre didactice de la școli și licee din Bârlad și alte localități ale județului Vaslui dar și cadre didactice din județele Bacău, Botoșani, Brăila și Neamț. Câteva dintre aceste cadre didactice vor fi prezente la Bârlad și vor expune materialele lor, venind cu idei inovative de predare în învățământul românesc și constituind exemple de bună practică pentru colegii lor de la catedră.

În cadrul simpozionului „Învățământul românesc de la tradiție și cultură la inovație” va fi organizat și un concurs cu tema „Școala – trecut, prezent și viitor”, concurs de eseuri și desene la care vor participa elevi din învățământul primar și gimnazial de la Școala „Iacov Antonovici”. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: