Home / Administratie / Bustul lui George Tutoveanu din parcul teatrului așteaptă un soclu nou, de Zilele Culturale ale Bârladului

Bustul lui George Tutoveanu din parcul teatrului așteaptă un soclu nou, de Zilele Culturale ale Bârladului

De ani de zile, bustul scriitorului bârlădean George Tutoveanu este în continuare amplasat pe soclul lui Ioan Slavici. Sculptorul Cristian Pântea, autorul bustului lui Tutoveanu, a crezut că în urma celui mai recent semnal tras de ziarul Est News lucrurile se vor schimba.

Din păcate, după două luni de când ziarul nostru a sesizat inadvertența, autoritatea locală nu a reacționat în nici un fel. Între timp, natura a înverzit iar în parcul Teatrului „Victor Ion Popa”, trecătorii privesc bustul unui scriitor care nicidecum nu e al lui Slavici. Poate că, în al doisprezecelea ceas, în pragul sărbătorii orașului, reprezentanții Primăriei Bârlad vor încerca să repare această greșeală despre care știu dar nu au luat nici o măsură.

Pe 14 mai, va începe o nouă ediție a Zilelor Culturale Bârlădene, prilej cu care concitadinii noștri vor putea participa la o serie de activități culturale, expoziții, simpozioane, spectacole. „Bârladul oraș cultural”– este sintagma folosită dintotdeauna și de cele mai multe ori pe bună dreptate. Chiar dacă, în ultimii ani, valoarea activităților culturale începe ușor, ușor să se dilueze, Bârladul este încă un oraș în care au loc suficient de multe activități culturale. Cuvine-se, așadar, ca măcar cu această ocazie edilii să își aducă aminte de cel care a fost George Tutoveanu, unul dintre întemeietorii Academiei Bârlădene. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Pandemia de coronavirus nu a diminuat munca la negru. Inspecția Muncii nu iartă!

de Dănuț CIOBANU  În luna februarie 2020, Inspecția Muncii ...

Patronul unei firme de întreținere lifturi, prima victimă în județul nostru a COVOD-19. Bărbatul fusese în vacanță în Turcia

Un om de afaceri, deținător al celei mai importante ...

Primul deces provocat de COVID-19 în județul Vaslui

Un bărbat în vârstă de 71 de ani din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: