Home » Sport » C.S Karate – Kensei Vaslui luptă în weekend pentru medalii, la Finalele Campionatul Național de Karate Tradițional Fodokan

C.S Karate – Kensei Vaslui luptă în weekend pentru medalii, la Finalele Campionatul Național de Karate Tradițional Fodokan

În acest sfârșit de săptămână, karateka de la C.S ” Karate Kensei” Vaslui vor participa la Finalele Campionatul National de Karate Tradițional Fodokan Cadeți, Juniori, Tineret și Seniori ce se va desfășura la Iași.

Sportivii pregătiți de Sensei Constantin Roznov – 5 DAN care vor reprezenta județul Vaslui la această competiție sunt Maria Caliniuc, Ilie Cilip, Horia Colcear , Abiana Hînceanu, Nicolai Maftei, Cosmin Roznov și Alexandru Sandu. Aceștia vor participa la probele de kata, kumite, fuku go, en bu atât la individual cât și la echipe. Alături de ei vor participa și Andrada Afilipoaei și Anisia Juncanariu, doi karateka de la C.S “Cosmi – Kensei” Miercurea Ciuc, club condus de un elev al lui Sensei Constantin Roznov.

Evenimentul va avea loc în Sala Polivalentă din Iași, în organizarea clubului CS Enpi Iași și a Federației Române de Karate Tradițional, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași. Participanții vor poposi la Iași și se vor înregistra în competiție vineri. A doua zi vor avea loc preliminariile, iar duminică va fi deschiderea oficială. Finala Campionatului Național de Karate se va disputa între orele 10.00 și 14.00.

Competiția este una de mare anvergură, vor participa aproape 30 de cluburi de karate afiliate FRKT, peste 100 de karateka si aproape 20 arbitri de karate acreditați FRKT. Competiția contribuie la definitivarea lotului național de karate tradițional in vederea participării la competițiile europene și mondiale.

Cel mai mare rezultat obținut de clubul vasluian în ediția din 2016 a fost primul loc obținut de Alexandru Sandu la kumite individual. Acesta a mai obținut locul trei, împreună cu Maria Caliniuc la En bu mixt cadeți. Maria a mai terminat pe cinci la kata individual. Cosmin Roznov și Alexandru Sandu au obținut atunci locul patru la en bu masculin juniori. Pe aceeași poziție s-a clasat și Abiana Hînceanu la kata individual. Echipa masculină de kata seniori a vasluienilor formată din Sava Ilie Cilip, Claudiu Bosoi și Cosmin Roznov s-a clasat pe trei. (G.P)

About Tehno Redactor