Google+
Home » Justitie » (Video) Scandalagiii Bârladului, săltați de mascați! Un profesor de religie și patronul Clubului Iguana se află printre ei!

(Video) Scandalagiii Bârladului, săltați de mascați! Un profesor de religie și patronul Clubului Iguana se află printre ei!

de Simona MIHĂILĂ

Agitație maximă, zeci de mașini de poliție, sirene, mascați – aceasta a fost atmosfera care a dominat municipiul Bârlad pe tot parcursul zilei de ieri, în cadrul unei acțiuni de amploare, desfășurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. Acțiunea a avut ca țintă 14 mandate de aducere și 18 percheziții la domiciliul unor persoane din Bârlad suspectate de săvârșirea unor infracțiuni cu violență.

Oamenii legii au căutat obiecte folosite la agresiuni, pentru a proba activitatea infracțională a persoanelor bănuite.

Trei dosare de cercetare penală au stat la baza perchezițiilor de ieri, dosare deschise în urma unor scandaluri răsunătoare în Bârlad, din care nu au lipsit bătăile, inclusiv cu cuțite sau bâte.

Unul dintre aceste scandaluri s-a petrecut pe 30 aprilie, în clubul Ground Caffe (Iguana). Potrivit relatărilor presei locale, o ceartă izbucnită la masa patronului clubului, Mihai Bîlici, a degenerat într-o bătaie infernală. Aproximativ 10 persoane s-au încăierat în pumni și bâte. Scandalul a avut ca protagoniști persoane cunoscute în Bârlad – profesorul de religie Ciprian Mârzac, care ar fi sărit să-și apere fratele, Răzvan Mârzac – dar și membri din lumea interlopă a urbei.

Un alt dosar aflat în cercetare de către oamenii legii a fost deschis după un scandal petrecut în fața Casei de Cultură ”George Tutoveanu”. Cel de-al treilea dosar vizează bătaia cu cuțite din fața Muzeului ”Vasile Pârvan”, relatată de Est News săptămâna trecută. Patru persoane au fost reținute și duse la poliție pentru cercetări.

Ieri, începând cu ora 10, până noaptea târziu, mascații au tulburat ”cuibușoarele” a zeci de indivizi, luîndu-i pe neanunțate și aducându-i pe sus la sediul Poliției Bârlad. Audierile au durat ore întregi.

Până la închiderea ediției noastre (în jurul orelor 20.00) fuseseră reținuți 20 de bătăuși și scandalagii. În urma audierilor, 11 dintre aceștia au fost trimiși în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, pentru 24 de ore, în așteptarea măsurilor ce urmează a fi dispuse, nefiind excluse cele privind arestul preventiv.

Este vorba de opt persoane implicate în scandalul de la Clubul Ground Caffe, care au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburare a liniștii și ordinii publice și lovire sau alte violențe: Mihai Bîlici, patronul clubului, Claudiu Berezintu, Ionel Panainte, Dan Florin Filiche, Ionel Nacu, Ovidiu Tofan, Ciprian Mârzac, Florin Eduard Manolache.

Alte trei persoane au fost reținute pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, în urma scandalului din zona Casei de Cultură.

Audierile au continuat până noaptea târziu. Vom reveni cu amănunte.

 

Comments

comments

About Mihai Vasile

One comment

  1. cum se face ca toti ” actorii ” din poze sunt din cei care isi petrec veacul in fata magazinului Zamora ?

%d blogeri au apreciat: