Home » Administratie » Zeci de oameni au protestat în fața Primăriei Tăcuta, nemulțumiți de excluderea din partid a viceprimarului

Zeci de oameni au protestat în fața Primăriei Tăcuta, nemulțumiți de excluderea din partid a viceprimarului

Peste 40 de localnici din comuna Tăcuta au protestat, joi, în fața primăriei, nemulțumiți de excluderea din partid a viceprimarului comunei Gabriel Beraru care, astfel, își va pierde statutul de ales și, implicit, funcția administrativă. Un detașament de jandarmi a intervenit în zonă pentru a asigura măsurile de ordine publică.

Un detașament de jandarmi din Vaslui a intervenit, joi, în Tăcuta, acolo unde peste 40 de localnici din satul Focșasca au protestat în fața primăriei în semn de nemulțumire față de decizia PNL de a-l exclude din partid pe consăteanul lor Gabriel Beraru, care ocupă funcția de viceprimar al comunei. Protestatarii l-au acuzat pe primarul de Tăcuta, de altfel membru PNL, de retragerea sprijinului politic pentru viceprimar, scandând astfel lozinci împotriva sa.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi (n.r. – joi) aici este o chestiune strict politică și nu una administrativă. Viceprimarul crede că așa poate să-și rezolve problemele pe linie de partid. Eu am discutat cu oamenii și le-am explicat că primăria nu este nimic politic. Pe linie de partid, nu este problema mea având în vedere că eu nu dețin vreo funcție la nivel de organizație locală de partid, acolo unde s-a luat decizia excluderii din PNL a viceprimarului”, ne-a declarat primarul comunei Tăcuta, Florin Ionel.

La rândul său, viceprimarul Gabriel Beraru susține că oamenii s-au adunat, inițial, în fața porții locuinței sale, și apoi au mers împreună la primărie pentru a cere explicații edilului liberal pentru excluderea sa din partid.
Eu le-am adus la cunoștință oamenilor zilele trecute că voi fi dată afară de la primărie astfel încât astăzi (n.r.-joi) m-am trezit cu vreo 70 de localnici la poarta mea. Chiar dacă domnul primar spune că decizia nu-i aparține, dânsul a cerut excluderea mea din partid pe motiv că îmi exprim nemulțumirile față de modul cum merg lucrurile în primărie. Păi nu este posibil să am referate pentru diverse achiziții, cum ar fi scaune pentru salariați, din lunile ianuarie sau februarie, și să nu fie aprobate nici acum. Eu nu vreau nimic altceva decât să facem ceea ce am promis împreună cu domnul primar în campania electorală”, susține viceprimarul Gabriel Beraru.

Potrivit acestuia, protestatarii au scandat împotriva primarului pe durata manifestației. Însă, odată cu sosirea jandarmilor, acțiunea localnicilor din Focșasca s-a încheiat, urmând ca, la începutul săptămânii viitoare, să desfășoare, în trei zile consecutiv, mitinguri de protest împotriva primarului. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: