Home » Invatamant » 700 de elevi de la Liceul ”Emil Racoviță” au mers cu 15 autocare la teatrul din Iași

700 de elevi de la Liceul ”Emil Racoviță” au mers cu 15 autocare la teatrul din Iași

Peste 700 de elevi de la Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui au mers împreună, la sfârșitul săptămânii trecute, cu 15 autocare, la teatrul din Iași, unde au vizionat o piesă italiană, pusă în scenă de actorii ieșeni. Inițiativa aparține conducerii unității de învățământ din Vaslui, care a semnat un parteneriat cu teatrele din Iași și Bârlad.

Sala mare de spectacole a Teatrului Național Iași a fost neîncăpătoare, în week-end, pentru cei peste 700 de elevi de la Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui, care au mers împreună pentru a viziona o piesă în interpretarea actorilor ieșeni. Deplasarea în capitala Moldovei s-a făcut cu nu mai puțin de 15 autocare, în urma inițiativei conducerii unității de învățământ. Punerea în scenă a piesei ”Cafeneaua” s-a făcut doar pentru elevii vasluieni, în baza unui parteneriat încheiat între Liceul ”Emil Racoviță” și teatrul din Iași.

Ne-am gândit să oferim și alte posibilităților elevilor de a petrece timpul liber, nu doar în cadrul unor activități în liceu. Sperăm să fie un parteneriat de durată astfel încât să putem merge la câte o piesă de teatru în fiecare semestru”, ne-a declarat directorul Liceului ”Emil Racoviță” Vaslui, Daniel Hulubei.

Tot în baza unui parteneriat asemănător, aproape toți elevii aceluiași liceu din Vaslui au vizionat, în primul semestru, o altă piesă, însă a actorilor Teatrului ”V.I. Popa” Bârlad. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: